Foto: PantherMedia / Scanpix
Toiduuudised
29. märts 2017, 22:37

KÕIGE LIHTSAM vürtsikas salsa verde kaste (2)

Salsa verde ehk roheline salsa on Mehhiko köögist tuntud vürtsikas kaste, mida saab kasutada nii dipikastme kui lihamarinaadina.

Õiges salsa verdes kasutatakse rohelisi tomatillo'sid, mille siin võib asendada ka tavaliste tomatitega. Kui sa ei taha, et tomatite punane värv liiga nähtav oleks, kasuta tumedaid chocmato tomateid. Kokku vajad vaid nelja koostisosa.

400 g tomateid

200 g serrano või jalapeno pipra kaunu

2 küüslauguküünt

maitsestamiseks soola

Koori tomatid - selleks võid nad korraks keevasse vette uputada, siis on pehmeks läinud koort lihtne maha tõmmata. Haki piprad tükkideks (soovi korral ära tuliseid seemneid ära viska) ja pane nad koos tomatite ja klaasitäie veega (umbes 200 ml) natukeseks madalal kuumusel podisema. Kui kõik on mõnusalt pehme, viska koos soola ja küüslauguga blenderisse ja püreesta korralikult. Vürtsikust saab alati vee või sortsu oliiviõliga reguleerida. Naudi koos krõpsudega või maitsesta sellega veiseliha, kana või valget kala.