Telekokk Jamie OliverFoto: Vida Press
Toiduuudised
28. märts 2017, 21:47

Viie kuulsa koka soovitused täiusliku hamburgeri valmistamiseks (2)

See on tõeline nauding, kui saad eriliselt head ja mahlast hamburgerit süüa. Veelgi parem, kui see on oma kätega tehtud. Hamburgerid pole keerulised valmistada, kuid hea ja imelise burksi vahel on olulised nüansid. Ajakiri Esquire kogus kokku soovitused viielt kuulsalt kokalt, kuidas oma burgerielamus veelgi paremaks muuta.

Mark Hix: kasuta head liha

Hakkliha, mida kasutad, peab olema parima kvaliteediga. Hix soovitab veisehakkliha, kus on ka natuke rasva. 20-30 protsendiline rasvasisaldus tähendab, et kotlet ei lähe kuivaks.

Gordon Ramsay: otsi välja kastmed

Kõige vihasemal telekokal on hea soovitus. Kõik need kastmed, ketšupid ja sinepid, mis su külmikus või kapis vedelevad. Kasuta neid! Teelusikatäis sinepit ja teravat tabasco kastet hakkliha sekka segatuna annavad asjale vunki juurde.

Richard Turner: huvitav lisand

Turner on Inglismaal armastatud Hawksmoori hamburgeri looja. Mis on selle saladus? Ta lisab hakklihale ka natuke luuüdi, mis aitab burgerit rasvasemaks muuta. Kui üdi tundub natuke liiga ekstreemne, siis soovitab ka tema kasutada hakkliha, mis poleks päris taine.

Jamie Oliver: asja peab koos hoidma

Selleks, et hamburgeri kotlet kenasti ühes tükis hoiaks ja laiali ei valguks, tuleks hakkliha hulka segada ka ühe lahtiklopitud muna. Praadides muudab see burgeri pisut tihkemaks ja munakollane täiendab ka selle maitset.

Heston Blumenthal: lähene hamburgerile teaduslikult

Heston Blumenthal on väikestviisi hull kokk. Seega ei tule üllatusena, et tema soovitus on järgmine: lase hakklihamasinast läbi veise reietüki kuubikud, pane need külma ja siis tee nendest uuesti hakkliha, samal ajal püüa juba korra peenestatud liha masinasse ajada nii, et nad ei läheks üksteisega segamini. Kui oled valmis nii keeruliseks eksperimendiks, siis saad sellega tutvuda SIIN.