Foto: PantherMedia / Scanpix
Toiduuudised
27. märts 2017, 22:29

Kuidas nautida head viskit? (3)

Täna, 27. märtsil on rahvusvaheline viskipäev. Head märjukest, mille nimi tuleb gaelikeelsest väljendist "Uiske na Beatha", mis sõna otseses mõttes tähendab "Eluvesi", pruuliti võib-olla lausa iidses Babüloonias. Siin on mõned nõuanded veebilehelt realmendrinkwhiskey.com algajale (või ka kogenumale) viskisõbrale, kuidas head jooki õigesti nautida.

Parem ära jääd kasuta

Kuigi paljud eelistavad jääkuubikuid, on häda selles, et need on sageli tehtud kraaniveest, mis rikub hea maitse ära. Samuti sulavad kuubikud aegamööda nii, et vett on isegi rohkem kui siis, kui jood viskit veega. Kui tahad siiski jääd kasutada, tee seda allikaveest ja tõsta mõne aja pärast kuubikud lusikaga klaasist välja.

Vesi on viski parim kaaslane

Kalla viski klaasi ja maitse. Tunnet kõrvetust? See on alkohol, mis juba esimesest sõõmust sinu maitsemeelt nüristab. Lisa klaasi tilgake vett ja proovi uuesti. Lisa vett kuni enam alkoholi teravat surinat ei tunne. Vesi mitte ainult ei aita vabastada viski aroomi, vaid hoiab ka sinu keelt, et maitsenäsad kohe nulli ei läheks. Kasuta ainult kvaliteetset vett.

Kokteilis kasuta keskpärast kraami

Kindlasti ei peaks keegi leppima odava ja ebakvaliteetse viskiga, kuid parima ja kõrgeklassilise joogiga pole mõtet segusid teha. Kasuta selleks pigem keskmise klassi viskit.

Ära sega seda koolaga

Lihtsalt ära tee seda.

Ära liialda

Enesest lugupidav mees ei joo ennast jõminasse ega purju. Viski on kõigest kaaslane meeldivas hetkes, mitte see, mille abil ennast lolliks teha.