Toiduuudised

Tervse Arengu Instituut: lisatud suhkrute tarbimist tuleb vähendada (10)

LISA KOMMENTAAR

eh28. märts 2017, 11:48
Kurb on see, et see TAI jätab sellise 60+ ealise vanaproua tunde. Ehk, et täna räägitakse selle asutuse poolt asjadest, mis oli arenenud maailmale teada ja seletatud jub 30 aasta eest. Jumal teab mitme kümnendi pärast me jõuame sinna, kus TAI hakkab aru saama, et probleem pole karastusjookides(mille suhkrusisaldust teab iga imik), vaid selles, et igas krdi vorstijupis, leivas ja muus säärases on kilode kaupa suhkrut. Ja mitte asjata - tootjad on ammu arusaanud,e t suhkur on üks parimaid sõltuvusaineid ning see on hea konks, millega enda liha ja leiba meenutavaid tooteid rahvas sööma panna. Aga jah, TAI avastab, et ups, limpsis on suhkrut :D seda ajal, mil enamus jookide tootjaid juba vähendab suhkruid. Ehk siis jah, TAI on nagu 60+ vanaproua, kes ettevaatlikult püüab tänapäeva maailmaga harjuda. Sellise suhtumisega aga sureb rahvas rahulikult kümme korda enne välja, kui see ettevõtmine jõuab asjade juurteni :)
Õnneks elame vabal maal ja nett on infot täis, nii, et kel "isu" sel jalad...ajud :)
Aga jah, selle TAI võiks rahulikult laiali saata. Endiselt on normaalne, et koolides pannakse lastele suhkrupomme väljasõitudele kaasa. Lisaks muidugi nisulaadung suhkrukastmes. Ja siis me räägime tervisest :) kullakesed...
M 65/182/80.27. märts 2017, 17:52
Olen eluaeg söönud, mida tahan. Ka magusat üsna parajalt. Pole mul iial kaaluga probleeme olnud. Tervis ka veel nii hea, et arsti sõnutsi peaksin 100-ni elama. Hirm tuleb peale, jää või teistele jalgu. Aga teate? Olen elus rohkem väljas viibinud kui siseruumides. Nii, et, minu meelest on magusa liigsöömise probleem taguotsas tooli küljes. Hakake astuma!
loogik27. märts 2017, 16:48
Kas ei oleks mõistlik ja arukas kehtestada hoopis firmadele, kes tegelevad toiduainete tootmisega üle Euroopa teatud normid ja asi oleks lahendatud. Liigsuhkrustatud toite mitte teistest riikidest sisse tuua. Lihtne ja loogiline. Aga ajavad mingit jura alguses alkoholiga, siis automaksudega, nüüd suhkruga. Loomulikult on kasulikum firmadelt raha sisse kasseerida, kui, et rahvas saaks normaalselt magustatud toitu süüa ja ei maksa selle eest eraldi. Kuidas küll ei ole valitsuses mitte ühtegi loogiliselt mõtlevat inimest. Tundub nagu oleks aju kõvaketas täis ja enam mingeid uusi lahendusi ja mõtteid juurde ei mahu.
Vaata! Firmadelt ei saa!27. märts 2017, 17:55
Kes juba firmat juhib, see susserdab selle maksuraha tagasi. Tavaneeger on nii naiivne, et sellele sura mistahes maks kaela ja ta maksab rahus.
Vähendage kui soovite27. märts 2017, 16:42
aga jätke teised rahule. Ma ei suuda nagunii tulevikus hooldekodus, milles päevatasu on 50 ... 100€, elada. Milleks mulle pikk elu?
Leiva sõber27. märts 2017, 16:26
Vaadake kui palju suhkrut sisaldavad need uued igati "tervislikud" juurikatest tehtud leivad.
Oi, oi, oi27. märts 2017, 16:11
Magusa söömine keelatekse ära, rohkem suhkrut sööme, vähem rasva, kommenteerimiseks peab luba küsima. Aita sant lavale, vaata ,et rongi alla ei jää!
Sidrunhape27. märts 2017, 15:46
Müstilised kogused sidrunhapet oleme sunnitud sööma. (Mahlad, jogurtid, keedised jne...)
Õige jutt27. märts 2017, 15:20
Enne maksame suhkrutrahvi ära, alles siis hakkame maiustama.
Suhkruuss27. märts 2017, 14:48
See suhkru lisamine igasse toitu on täiesti arulage.
Kui ma söön magustoitu, siis ma tean, et ma tarbin suuremas koguses suhkruid, aga, et ma soolase toiduga juba sama palju suhkruid sain nagu pärast koogiga selle peale nii kergelt ei tule. Konservid, ketsupid jms kastmed, hapukurgid jms salatid täiesti müstilised kogused suhkrut on neisse suratud.
Ime lihtne rahva tervise parandamise seadus on, et kui toiduaines on teatud kogusest üle suhkrut lisatud tuleb ta panna magusa letti (no ei jaksa neid purkide peal olevaid kribu kirjasi lugeda) sama käib siis ekvivalendina nende muude magusainete kohta. St kui ostan tavalist toitu ja salatit siis saan kindel olla, et see ei koosne pool suhkrust.