KASULIK TOIT: Miks süüa läätsi
Kolesterool
Läätsed aitavad kolesterooli taset vähendada, sest neis on palju lahustuvaid kiudaineid. Madalam kolesteroolitase hoiab su veresooned puhtad ja südame terve.
Süda
Kiudainerikkad toidud nagu läätsed võivad vähendada südamehaiguste riski. Läätsed on ka heaks folaatide ja magneesiumi allikaks, mis on mängivad südame tervises suurt rolli.
Seedimine
Läätsedes peituvad kiudained võivad abiks olla neile, kel probleeme kõhukinnisuse, ärritunud soole sündroomi või sopististega.
Veresuhkur
Lahustuvad kiudained stabiliseerivad hästi veresuhkru taset ja võivad aidata selle tõusu vastu.
Proteiin
Kõigist kaunviljadest on läätsed ühed kõige proteiinirikkamad, mistõttu on nad heaks liha asendusaineks taimetoitlastele või neile, kes mõnda aega liha ei tarbi.
Energia
Läätsedest eraldub energia ühtlaselt ja aeglaselt. Samuti on nad heaks raua allikaks, mis veab läbi su keha hapnikku. See protsess on energia tootmiseks ja ainevahetuseks äärmiselt tähtis.
Kaal
Kiudaineid, proteiini, mineraale, valke ja vitamiine on läätsedes palju, kuid kaloreid vähe ja rasva pole neis peaaegu üldse. Kõht saab läätsedest korralikult täis, kuid kahju sellest ei tule – ainult kasu.
Kommentaarid (0)