Foto: PantherMedia / Scanpix
Toiduuudised
24. märts 2017, 11:11

Mehine Mehhiko toit: mõnus täidis tortiljale või takole

See toitev ja vürtsikas hakklihatäidis sobib mõnusalt nii tortiljade kui takode vahele. Natuke juustu ja krõmpsuvat rohelist ka vahele ja hea külm õlu kõrvale - suurepärane!

Prae suurel pannil umbes 300-400 g veisehakkliha. Lisa juurde suur peeneks hakitud punane paprika ja paar hakitud sibulat. Kui need juba natuke pehmemad, lisa ka mõned hakitud küüslauguküüned, kaks (või enam, kui soovid) hakitud punase tšillipipra kauna ja mõned poolitatud kirsstomatid. Kalla juurde kaks purgitäid punaseid ube ja purk vürtsikat salsa- või takokastet. Kõige läbi segades maitsesta mehhikopärase vürtsisegu ja värske koriandriga.

Enne serveerimist laota tortilja või tako põhjale hapukoort. Et natuke tervislikku kraami ka oleks, lõika juurde värsket kurki ja paar lehte rooma salatit. Lisa hakklihatäidis ja laota peale helde peotäis riivitud juustu.