Toiduuudised

Kohvijook šokolaadikastme ja kookosvahuga 

Laura Strandberg; allikas Nipiraamat, 23. märts 2017 20:29
Siidine jook sobib suurepäraselt nädalavahetusel nautimiseks. Foto: Foto: Laura Strandberg
Luksusliku kohvijoogi nimel pead küll veidi vaeva nägema, kuid tulemus tasub end kuhjaga ära. Siidine jook ergutab ja on mõnusalt tummine.

Kahele, valmistusaeg 40 minutit

Sul on vaja: 

1 dl + 0,5 dl kookoslaaste

40 g kakaod
100 g üleöö leotatud datleid

2 tl oliiviõli

150 ml kuuma vett
veidi jahvatatud meresoola

100 g kookoskreemi
50 ml + 150 ml kookospiima

1,5 dl kanget kohvi
2 tl + 2 tl vedelat mett
1 (mahe)apelsini riivitud koor

Hea teada!

Kui soovid eriti külma jooki, lisa blenderisse ka jääkuubikuid.

Tee nii: 

1. Kuumuta ahi 180 kraadini.
2. Rösti küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil kookoslaastud kuldpruuniks. Kontrolli aeg-ajalt, et need liialt ei pruunistuks.
3. Blenderda siidiseks massiks kakao, leotatud datlid, oliiviõli, kuum vesi ja meresool.
4. Mikserda tugevaks vahuks kookoskreem, 50 ml kookospiima ja 2 tl mett ning vahetult enne valmimist lisa apelsinikoor. Pane segu serveerimiseni külma.
5. Blenderda ühtlaseks 150 ml kookospiima, kohv, 2 tl mett, suurem osa šokolaadikastmest ja 1 dl kookoslaaste.

6. Vala jook klaasidesse, kaunista kookoskoore, järelejäänud kookoslaastude ja šokolaadikastmega! Serveeri kohe. 

Siidine jook sobib suurepäraselt nädalavahetusel nautimiseks. Foto: Foto: Laura Strandberg