Foto: PantherMedia / Scanpix
Toiduuudised
23. märts 2017, 12:50

IGAÜKS OSKAB: pastad vaid viiest toiduainest

Pasta on kõhtu täitev, kiire ja lihtne toit, mille valmistamiseks pole üldse vaja tervet toidupoodi tühjaks tassida. Siin on mõnusad retseptid, milleks vajad vaid viit asja (tõsi küll, soola ja pipraga maitsestamine on kõigi puhul samuti hea mõte).

Küüslaugu-seene spagetid

Viis asja, mida vajad: spagetid, punane tšilli, purk seeni, punt peterselli ja mehine kogus küüslauku.

Pane spagetid keema, lõika küüslauk ja tšillipipra kaun peeneks ja prae koos seentega pannil läbi. Petersell haki viimasena ja sega see koos spagettide ja muuga mõnusalt kokku.

Pasta tomatikastme, peekoni ja sinihallitusjuustuga

Viis asja, mida vajad: oma lemmikpastasort, purk tomatikastet, kild sinihallitusjuustu, pakk peekonit ja kaks sibulat.

Kuni pasta keeb, prae pannil sibul ja peekon. Kui pasta on peaaegu valmis, kalla sibula ja peekoni peale kaste ja väikeseks hakitud juust. Sega, et juust mõnusalt sulaks.

Juustune pasta

Viis asja, mida vajad: pasta (milline üllatus!), pakk koort, riivitud parmesan, riivitud tavaline juust (või mozzarella, kui tahad peen olla), salvei.

Pasta keemise ajal kuumuta koort kergelt ja sega sellesse juustud ja 3-5 salveilehte. Kui koor keema läheb, keera temperatuur kohe madalamaks. Salvei annab roale mõnusa maalähedase maitse, kuid vaata ise, kui palju sulle sobib. Lehti pärast ära sööma ei pea, võid need lihtsalt välja võtta.