Foto: Foto: jazzinokitchen.blogspot.com
Allikas: jazzinokitchen.blogspot.com 22. märts 2017 09:49
Blogist .jazzino. leiad koogiretsepti, millega tahaks kohe maiustama hakata. Vaata lähemalt, kuidas valmistada kerget ja värsket kevadmaiust. 


Vastlakuklid pintslis ja sini-must-valged tordid ja kiluvõikude hunnikud kõhus, võib vaikselt end juba kevade lainele keerata. Kuna minu sünnipäev on aprilli alguses, siis on päris mitu korda juhtunud, et tibupühad ja sünnipäevapidustused on samal nädalavahetusele sattunud. Ka sünnipäevalaud on tihti kevadest insprieeritud - lauakaunistuseks pajutibud, magusatiirul mõni kevadine kook...


Muide kohupiimakoogid on vist minu vaieldamatud lemmikud, ning mahlase vanakoolika rosina-kohupiima plaadikoogi üle hüppan kõrgemale lakke kui esimeste suviste maasikate üle.  :)                               
Kevadpühade lainel on ka tänase postituse kook. Mahlane hapukoorekook on pasha ainetel saanud endale kaaslaseks rosinad-mandlid-aprikoosid, särtsu lisamas tsitrused. Koogipõhi on Digestive' küpsistest. Kes gluteeni väldib, võib teha Digestive' küpsised selle gluteenivaba retsepti järgi. Küpsisetegu on väga lihtne ning kes juba ette teab, et kakud mitte niisama söömiseks ei valmi, vaid koogipõhjaks, ei pea ka klaasiäärega ilusate ketaste lõikamisega liiga palju vaeva nägema.  



Pasha hapukoorekook
20-cm vorm
Põhi:
  • 6-7 Digestive' küpsist
  • 30 g võid
  • 1 tl riivitud sidrunikoort

Täidis:

  • 400 g hapukoort
  • 3 muna
  • 2 sl suhkrut
  • pool tl vaniljekaunapastat või vaniljesuhkrut
  • 40 g rosinaid
  • 30 g mandleid
  • 30 g kuivatatud aprikoose
  • 1 väike apelsini
  • 1 sidrun
  • kaunistuseks apelsinisektoreid ja mandleid
Vaata blogi lähemalt SIIT