Foto: PantherMedia / Scanpix
Toiduuudised
14. märts 2017, 22:45

Kui palju kasu on laimist!

Kuigi vaevalt on laim see puuvili, mida paljalt suurtes kogustes süüa tahaksid, on see kasulik lisand sinu toitudes või maitsestaja sinu joogikannus. Sidruni väike roheline sugulane on täidetud C-vitamiini ja muu heaga. Veebileht LiveStrong.com annab mõned vihjed, miks peaksid oma söögikordadele lisama killukese laimi.

C-vitamiin

Ühes klaasitäies laimimahlas on lausa 72 milligrammi C-vitamiini, mis on vajalik kudede kasvamiseks ja meie hammaste ning luude tugevdamiseks.

Antibiootiline toime

Laimides on unikaalsed aktiivsed ühendid, mis pole mitte ainult antioksüdandid, vaid omavad ka teatud määral antibiootilist toimet. Lääne-Aafrikas läbi viidud uuringu tulemused näitasid, et inimesed, kes jõid toidu kõrvale laimimahla, olid vähem vastuvõtlikumad koolerabakterile.

Kasuta laimi oma näol

Koledad punnid tekivad näole, kui mustus, rasu ja surnud naharakud nahapoore  ummistavad. Bakterid, mis poorides vohama hakkavad, tekitavad paistetust. Laimiga näo puhastamine võib aknet põhjustavaid baktereid veidi taltsutada. Tsitrushape aga aitab nahka puhastada surnud rakkudest.

Lisa laimi joogi- või mineraalveele

Maitsev ja värskendav jook ei avalda mõju sinu veresuhkrule. Samuti ei tarbi sa laimivett juues peaaegu üldse kaloreid – mida ei saa öelda paljude muude maitsvate, kuid vähem tervislike jookide kohta.