Toiduuudised

LIHAKOOL I Linnuliha – liigne kuumus muudab õrna kanaliha kergesti kuivaks 

Kristi Luht , 11. märts 2017 04:00
Linnuliha: liigne kuumus muudab õrna kanaliha kergesti kuivaksFoto: Aldo Luud

Kanaliha söömine on Eestis viimastel aastatel kasvanud, jõudes eelmisel aastal ligi 24 kiloni inimese kohta. Kanaliha on lihtne teha, kuid on tähtis, et liha sisetemperatuur jõuaks vähemalt 72 kraadini, aga samas ei ületaks seda.

Kuigi sealiha söödi samal ajal peaaegu kolm korda rohkem, pole linnuliha üha kasvav populaarsus sugugi üllatav, sest see on valgurikas ja kergesti seeditav. Tänu viimasele sobib see igas eas sööjatele.

Samuti on eestimaalaste lemmiklind – kana – kalorivaene ja üsna soodsa hinnaga. Kindlasti räägib tema kasuks ka lõputu hulk retsepte, nii et isegi päevast päeva vaid kana süües kulub tõenäoliselt päris mitu kuud, enne kui tekib tüdimus.

Edasi lugemiseks:

Samal teemal

25.02.2017
LIHAKOOL | Lammas - kardetud kasukamaitse annab lambalihale hoopiski rasv
23.02.2017
Milline toiduaine on parim valguallikas?
25.01.2017
LIHAKOOL I Veis – mida noorem loom, seda heledam liha
11.01.2017
LIHAKOOL I Siga – tagaosaliha on fileedest oluliselt odavam, aga mitte kehvem