Linnuliha: liigne kuumus muudab õrna kanaliha kergesti kuivaksFoto: Aldo Luud
Toiduuudised
11. märts 2017, 04:00

LIHAKOOL I Linnuliha – liigne kuumus muudab õrna kanaliha kergesti kuivaks

Kanaliha söömine on Eestis viimastel aastatel kasvanud, jõudes eelmisel aastal ligi 24 kiloni inimese kohta. Kanaliha on lihtne teha, kuid on tähtis, et liha sisetemperatuur jõuaks vähemalt 72 kraadini, aga samas ei ületaks seda.

Kanaliha söömine on Eestis viimastel aastatel kasvanud, jõudes eelmisel aastal ligi 24 kiloni inimese kohta. Kanaliha on lihtne teha, kuid on tähtis, et liha sisetemperatuur jõuaks vähemalt 72 kraadini, aga samas ei ületaks seda.

Kuigi sealiha söödi samal ajal peaaegu kolm korda rohkem, pole linnuliha üha kasvav populaarsus sugugi üllatav, sest see on valgurikas ja kergesti seeditav. Tänu viimasele sobib see igas eas sööjatele.

Samuti on eestimaalaste lemmiklind – kana – kalorivaene ja üsna soodsa hinnaga. Kindlasti räägib tema kasuks ka lõputu hulk retsepte, nii et isegi päevast päeva vaid kana süües kulub tõenäoliselt päris mitu kuud, enne kui tekib tüdimus.

Edasi lugemiseks: