Pilt on illustreerivFoto: PantherMedia / Scanpix
Mitmesugust
6. märts 2017, 16:30

PANEME PIIRI PEALE: 6 viisi, kuidas nädalavahetustel end mitte paksuks õgida

Kui reede on käes ja tööasjadele enam ei mõtle, siis tahaks vabadust ja lihtsalt nautida. Lõpuks on võimalus minna välja sööma ja sõpradega mugavalt mõnusat kokteili juua. Milles mure? Me sööme rohkem, aga liigume vähem... Kui su püksid esmaspäeval tööle minnes pigistavad, siis võid kindel olla, et sa ei kujuta seda enesele ette...

Enamus inimesi on hädas sellega, et töönädalal kaotavad kaalu, kuid nädalavahetusega koguneb seda veelgi enam tagasi, kirjutab portaal Health.com.

Kas ei olnud sinu viimane nädalavahetus just selline?!

Mida teha- mida mitte?

1. Sa lebad liialt diivanil

Teadlased väidavad, et terve päev laua taga istumine pole sugugi nii hull, kui inimene voodil lihtsalt lebab.

Ära lase oma nädalavahetusel mööduda diivanil televiisorit vaadates ja süües. Vali omale kolm meeldivat lohutust. Näiteks mõni eriliselt meeldiv saade, magustoit ja klaas veini. Nüüd jaga need asjad terve nädalavahetuse peale ära.

Samuti harjuta end pausidega - tõuse teleka eest ja liigu ringi, jaluta koeraga või korista.

2. Mängid unega

Ole kaua üleval või magad hommikuti kauem - asi võib valusalt kätte maksta ning rikkuda su unerütmi!

Ööpäevarütm mängib olulist rolli näljahormoonidele, mis võivad tõsta su magusaisu ja soovi süüa midagi eriti rasvast ja kaloririkast.

Ära lase oma normaalsel unerütmil muutuda üle kahe tunni. Hommikul söö tasakaalukalt ja ära eelista magusaid saiakesi - isegi siis, kui su väsinud keha seda nõudvat näib. Omlett, puder ja marjad - need oleks suurepärane valik.

3. Emad roolis

Veedad nädalavahetuse lapsi võistluste-sünnipäevade-külastuste vahel edasi ja tagasi vedades. Muretsed küll lapsele toidu, aga iseenda jätad nälga.

Abiks oleks pakk pähkleid või kuivatatud puuvilju autos, kotis. Kui sa midagi ei söö, siis haarad kusagilt mõne lõigu pitsat või sünnipäevalt tüki kooki. Kõht jääb ikka tühjaks, aga sööd kaloririkast rämpsu.

4. Reedest pühapäevani - pidev paksuks söömise pidu

Kui naudid lõõgastumist alkoholiga, siis tead, et pärast on sul kontrollimatu isu. Enamasti sööd seda, mida ei peaks...

Kui lähed pidutsema, siis oleks tark idee kõht enne täis süüa.

5. Nädalavahetusel trenni ei tee

Igasugune liikumine on parem lesimisest ja õgimisest. Võimle kodus või mine jalutama - liigu!

6. Märk maha 

  • Pane kolm nädalat kõik oma tegemised kirja: mida sööd, jood, kas tegid trenni. Hiljem võrdle kirjutatut nädalavahetusel tehtuga.
  • Nädalavahetuse tegemised märgi kalendrisse: käisid väljas, jõid, sõid. Sa ei kujuta ette, kui lihtne on unustada vahepalana tarbitud hamburger või hilisõhtul söödud šokolaad...
  • Esmaspäev on jube... Kui nädalavahetusel end jama täis laadid, siis tunnedki esmaspäeval puhitust, väsimust ja võibolla isegi peavalu.