Hommikusöök on päeva tähtsaim eine. Foto: Foto: Laura Strandberg
Toiduuudised
24. märts 2019, 05:42

Varajaste ärkajate lemmik: banaanimüsli seemnetega

Müsli tuleb mõnusalt krõbe ja tervislik ning maitseb hullupööra ka lastele. Ole valmis isuäratavaks lõhnaks, millega banaanimüsli kõiki sööma kutsub!

Retsept on kuuele, valmistusaeg 25 minutit

Sul on vaja:
250 g kaerahelbeid
100 g jämedalt hakitud mandleid
80 g kõrvitsaseemneid
0,5 tl vanillisuhkrut
veidi jahvatatud meresoola
2 võimalikult küpset banaani
4 tl kookosõli
3–4 tl vedelat mett
50 g tšiiaseemneid

Tee nii: 

1. Kuumuta ahi 200 kraadini.
2. Sega suures kausis kaerahelbed, mandlid, kõrvitsaseemned, vanillisuhkur ja sool.
3. Teises kausis sega tükeldatud banaanid, kookosõli ja mesi.
4. Sega segud korralikult kokku.
5. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja laota sellele müsli.
6. Küpseta müslit kokku 15–20 minutit, segades seda veidi pärast 10 minutit küpsemist.
7. Võta müsli ahjust ja lase jahtuda. Seejärel sega sisse ka tšiiaseemned.
8. Serveeri müslit hommikul jogurti, kitse- või lehmapiimaga.

Hea teada! Sega banaanid, mesi ja õli kokku kätega. Nii saad müslile kõige lihtsamini õige tekstuuri.