Põnev kitsejuustu röstkõrvitsa salatFoto: LAURA STRANDBERG
Toiduuudised
21. september 2018, 22:38

RETSEPT | Tervislik salat röstitud kõrvitsa, jõhvikate ja kitsejuustuga

Küpsetatud kõrvits ja kitsejuust maitsevad koos imehästi. Naudi värvilist salatit koos sõpradega!

Neljale, 40 minutit

Vaja läheb: 

  • 400 g kõrvitsat
  • 30 ml oliiviõli
  • jahvatatud meresoola
  • 100 g pekanipähkleid
  • 200 g kitsejuustu
  • kimp lehtsalatit
  • paar peotäit rukolat
  • 30 g kuivatatud jõhvikaid

Kaste:

  • 2 sl punaveiniäädikat
  • 1 tl sinepit 
  • 40 ml oliiviõli
  • pipart

Tee nii: 

1. Rösti ahjus kõrvitsakuubikud. Selleks puhasta ja tükelda kõrvits. Laota tükid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja piserda üle küpsetamiseks mõeldud oliiviõliga ning maitsesta soolaga. Küpseta kõrvitsakuubikuid 200kraadises ahjus 20 minutit, vahepeal korra segades.
2. Haki jämedalt pekanipähklid ja tükelda juust.
3. Rebi salat kandikule. Laota peale rukola, kõrvitsatükid, kitsejuust, pekanipähklid ja jõhvikad.
4. Sega väikses kausis kokku kõik kastme koostisosad.
5. Piserda kaste salatile. Soovi korral sega kergelt läbi. Serveeri kohe!

Hea teada! Küpseta kõrvits varem valmis. Kui sulle kitsejuust ei maitse, kasuta selle asemel fetajuustu. 

Põnev kitsejuustu röstkõrvitsa salat Foto: LAURA STRANDBERG