Toiduuudised

Kuidas keeta riisi nii, et see ei oleks tervisele ohtlik?

Õhtuleht.ee, 23. veebruar 2017 13:05

6 KOMMENTAARI

h
heh/ 26. veebruar 2017 09:08
Valmistan kõiki teraviljaputrusid nii. Eelnevalt leotan 7-24h ja siis pesen ning keedan. Tatart ning puhastamata riisi võib 7h leotada. Ube, herneid, kruupe aga vähemalt 24h.
t
Tiit Olen!/ 26. veebruar 2017 06:49
Keeda riisi rohkes vees kolm tundi. Siis viska kogu poti sisu minema ja pott samuti. =D
t
Tidrik/ 24. veebruar 2017 13:16
Mari - justnimelt nii keedetaksegi et üks osa riisi ja 2 osa vett. Jääb ilus sõmer riis ja täpselt õige aja (10 min vaiksel tulel) peab keetma. Vaata Jamie Oliveri või ükskõik kelle kokasaateid, kui ei usu :)
m
Mari / 24. veebruar 2017 20:18
Erinevatel tiisisortidel on erinev veemahutamisvõime. Aga minu kommentaar ei kritiseerinud ju vee ja riisi suhet, sa vist ei saanud minu poolt öeldust aru. Proovi uuesti lugeda.
j
Jüri/ 24. veebruar 2017 03:32
1. Võta puhas pott 2. Kontrolli et kuuma pliidi läheduses ei oleks lõhkeaineid
m
Mari/ 23. veebruar 2017 20:30
"Esimesesse potti pani ta ühe osa riisi ja kaks osa vett ehk sellest potist aurustis vesi riisi seest keetmise ajal välja".
Kust tuli vesi riisi sisse, et sealt siis välja aurata? Ja kuidas saab vee sees olevast ainest midagi välja aurata? Tegelikult imenduks sellise vee ja riisi vahekorra puhul kogu vesi riisi sisse ja vett jääks mõne riisisordi puhul isegi väheks.
Miks on pidevalt artiklites nii palju tõlke- ja rumalusvigu? Vist on toimetajate töökoormus üleliia suur, muud ei oska arvata.