Toiduuudised

ÕHTULEHE TEST: Vürtsikilu: üks on liialt soolane, teine jälle liialt pehme (17)

Piret Parik, 18. veebruar 2017, 04:00
Vürtsikilu: üks on liialt soolane, teine jälle liialt pehmeFoto: Martin Ahven
Seekordne Õhtulehe pimetest näitas, kui erinevalt tajutakse maitseid. Kui üks hindab kala pehmelt vürtsikaks, siis teine kurdab liigse krehvtisuse üle. Võimalikust 100 punktist kogus parim vürtsikilu 71 punkti.

Valisime proovimiseks ainult vürtsikilufileed, kõik puhastamist vajavad kilud jäid sel korral maitsemata. Pärast üks kilusõbrast žüriiliige küll arvas, et õige vürtsikilu maitse saab kätte just saba ja soolikatega karpi pandud kaladest.

Edasi lugemiseks vajuta:

Samal teemal

2. september 2017, 00:01
ÕHTULEHE TEST | Friikartul: tänavatoit või restoraniroog?
18. veebruar 2017, 04:00
Peolauale: tee vürtsikilust suupiste või vormi temast trühvel
29. jaanuar 2017, 09:00
ÕHTULEHE VIDEO | EHE LEIVAKATE: munavõie kiluga
26. jaanuar 2017, 17:00
ÕHTULEHE VIDEO | KODUMAINE EKSOOTIKA: kilutrühvlid

17 KOMMENTAARI

a
Anu 20. veebruar 2017, 16:21
Mina fännan siin piltidelgi näha olnud Briisi firmat, aga mitte neid siinseid karpe, vaid vürtsikilufileed õlis. Miski roheline silt. Parim amps tuleb kui kilufilee lisada munavõiga kaetud mustale leivale.
r
Rootslane 19. veebruar 2017, 19:29
Ku se sees käärinud kilu on kõige parem.
Loe kõiki (17)