Vürtsikilu: üks on liialt soolane, teine jälle liialt pehmeFoto: Martin Ahven
Piret Parik 18. veebruar 2017 04:00
Seekordne Õhtulehe pimetest näitas, kui erinevalt tajutakse maitseid. Kui üks hindab kala pehmelt vürtsikaks, siis teine kurdab liigse krehvtisuse üle. Võimalikust 100 punktist kogus parim vürtsikilu 71 punkti.

Seekordne Õhtulehe pimetest näitas, kui erinevalt tajutakse maitseid. Kui üks hindab kala pehmelt vürtsikaks, siis teine kurdab liigse krehvtisuse üle. Võimalikust 100 punktist kogus parim vürtsikilu 71 punkti.

Valisime proovimiseks ainult vürtsikilufileed, kõik puhastamist vajavad kilud jäid sel korral maitsemata. Pärast üks kilusõbrast žüriiliige küll arvas, et õige vürtsikilu maitse saab kätte just saba ja soolikatega karpi pandud kaladest.

Pimetestis osales kümme toimetuse inimest, kes pidid hindama vürtsikilu lõhna, maitset ja välimust. Lisaks kümnele klassikalisele vürtsikilufileele õnnestus Tallinna suurpoodidest leida kolm vürtsikilufileed õlis.

Edasi lugemiseks vali endale sobiv plaan:
Üks artikkel
3,99
Ühe artikli lugemisõigus
Digipakett
1,00/kuu
11 erinevat digiväljaannetÜle 2000 artikli kuusJagamisõigus 4 sõbragaVõida iPhone 12 nutitelefon