ÕHTULEHE TEST: Vürtsikilu: üks on liialt soolane, teine jälle liialt pehme (17)
, 18. veebruar 2017 04:00
Vürtsikilu: üks on liialt soolane, teine jälle liialt pehmeFoto: Martin Ahven
Seekordne Õhtulehe pimetest näitas, kui erinevalt tajutakse maitseid. Kui üks hindab kala pehmelt vürtsikaks, siis teine kurdab liigse krehvtisuse üle. Võimalikust 100 punktist kogus parim vürtsikilu 71 punkti.
Valisime proovimiseks ainult vürtsikilufileed, kõik puhastamist vajavad kilud jäid sel korral maitsemata. Pärast üks kilusõbrast žüriiliige küll arvas, et õige vürtsikilu maitse saab kätte just saba ja soolikatega karpi pandud kaladest.
Pimetestis osales kümme toimetuse inimest, kes pidid hindama vürtsikilu lõhna, maitset ja välimust. Lisaks kümnele klassikalisele vürtsikilufileele õnnestus Tallinna suurpoodidest leida kolm vürtsikilufileed õlis.
Edasi lugemiseks:
Digipaketiga saad lugeda kõiki Õhtulehe, Naistelehe, Tiiu, Nipiraamatu, Kodukirja, Toidutare, Eesti Ajaloo ja Kalale! Looduses artikleid. Lisaks saad lugemisõigust jagada 4 sõbraga. Tellimus olemas? Logi sisse
17 KOMMENTAARI