Toiduuudised

ÕHTULEHE TEST: Vürtsikilu: üks on liialt soolane, teine jälle liialt pehme (17)

Piret Parik, 18. veebruar 2017 04:00
Vürtsikilu: üks on liialt soolane, teine jälle liialt pehmeFoto: Martin Ahven

Seekordne Õhtulehe pimetest näitas, kui erinevalt tajutakse maitseid. Kui üks hindab kala pehmelt vürtsikaks, siis teine kurdab liigse krehvtisuse üle. Võimalikust 100 punktist kogus parim vürtsikilu 71 punkti.

Valisime proovimiseks ainult vürtsikilufileed, kõik puhastamist vajavad kilud jäid sel korral maitsemata. Pärast üks kilusõbrast žüriiliige küll arvas, et õige vürtsikilu maitse saab kätte just saba ja soolikatega karpi pandud kaladest.

Pimetestis osales kümme toimetuse inimest, kes pidid hindama vürtsikilu lõhna, maitset ja välimust. Lisaks kümnele klassikalisele vürtsikilufileele õnnestus Tallinna suurpoodidest leida kolm vürtsikilufileed õlis.

Edasi lugemiseks:

Samal teemal

02.08.2017
ÕHTULEHE TEST | Friikartul: tänavatoit või restoraniroog?
18.01.2017
Peolauale: tee vürtsikilust suupiste või vormi temast trühvel
29.00.2017
ÕHTULEHE VIDEO | EHE LEIVAKATE: munavõie kiluga
26.00.2017
ÕHTULEHE VIDEO | KODUMAINE EKSOOTIKA: kilutrühvlid