Toiduuudised

Ära viska ära I Mida teha tahkunud leivast? (4)

Piret Parik, 11. veebruar 2017 04:00
Leivakreem kukeseente ja pohlamoosiga.Foto: Martin Ahven

Kuidas ennetada, et leib päris kõvaks või üldse hallitama ei läheks, õpetab Markofka toidutoa peakokk Inga Paenurm.

Kõige lihtsam viis tahkunud leiba ära kasutada on see puruks teha. Selleks eemalda leivalt koorik, murra see väiksemateks tükkideks ja purusta köögikombainis peeneks puruks. Seejärel rösti leivapuru pannil koos võiga ära. Puru säilib umbes kuu aega.

Kui röstid leivapuru ahjus meega ära, saad hea magustoidupõhja, mida võid serveerida näiteks vahustatud hapukoore või kohupiimakreemiga.

Edasi lugemiseks:

Samal teemal

13.10.2013
LEIVANÄDAL: leivarull suitsukalaga! Paneb suu vett jooskma?
17.09.2011
Eesti leiva päev ja kulinaarne glamuur vabaõhumuuseumis