Ära viska ära I Mida teha tahkunud leivast? (4)
, 11. veebruar 2017 04:00
Leivakreem kukeseente ja pohlamoosiga.Foto: Martin Ahven
Kuidas ennetada, et leib päris kõvaks või üldse hallitama ei läheks, õpetab Markofka toidutoa peakokk Inga Paenurm.
Kõige lihtsam viis tahkunud leiba ära kasutada on see puruks teha. Selleks eemalda leivalt koorik, murra see väiksemateks tükkideks ja purusta köögikombainis peeneks puruks. Seejärel rösti leivapuru pannil koos võiga ära. Puru säilib umbes kuu aega.
Kui röstid leivapuru ahjus meega ära, saad hea magustoidupõhja, mida võid serveerida näiteks vahustatud hapukoore või kohupiimakreemiga.
Edasi lugemiseks:
Digipaketiga saad lugeda kõiki Õhtulehe, Naistelehe, Tiiu, Nipiraamatu, Kodukirja, Toidutare, Eesti Ajaloo ja Kalale! Looduses artikleid. Lisaks saad lugemisõigust jagada 4 sõbraga. Tellimus olemas? Logi sisse
4 KOMMENTAARI