Toiduuudised

Ära viska ära I Mida teha tahkunud leivast? (4)

Piret Parik, 11. veebruar 2017, 04:00
Leivakreem kukeseente ja pohlamoosiga.Foto: Martin Ahven

Kuidas ennetada, et leib päris kõvaks või üldse hallitama ei läheks, õpetab Markofka toidutoa peakokk Inga Paenurm.

Kõige lihtsam viis tahkunud leiba ära kasutada on see puruks teha. Selleks eemalda leivalt koorik, murra see väiksemateks tükkideks ja purusta köögikombainis peeneks puruks. Seejärel rösti leivapuru pannil koos võiga ära. Puru säilib umbes kuu aega.

Kui röstid leivapuru ahjus meega ära, saad hea magustoidupõhja, mida võid serveerida näiteks vahustatud hapukoore või kohupiimakreemiga.

Edasi lugemiseks:

Samal teemal

13. oktoober 2013, 19:56
LEIVANÄDAL: leivarull suitsukalaga! Paneb suu vett jooskma?
17. september 2011, 08:57
Eesti leiva päev ja kulinaarne glamuur vabaõhumuuseumis