Toiduuudised
11. veebruar 2017, 04:00

LIHAKOOL I Siga – tagaosaliha on fileedest oluliselt odavam, aga mitte kehvem (5)

Kui eestlane juba liha valmistab, siis enamasti ikka sealiha. Sealihast saab nii perele maitsva õhtusöögi kui ka pilkupüüdva roa peolauale.

Kui eestlane juba liha valmistab, siis enamasti ikka sealiha. Sealihast saab nii perele maitsva õhtusöögi kui ka pilkupüüdva roa peolauale.

Kui esmatähtis on lihatüki välimus, mahlakus ja valmistoote puhul ka maitse, siis lihatööstuse väärtushinnangud on paljuski erinevad. Lisaks liha välimusele, lõhnale, maitsele jms pööratakse tööstuses tähelepanu liha toiteväärtusele ehk keemilisele koostisele ja tehnoloogilistele omadustele.

Viimane hõlmab veesidumisvõimet, pH-taset, keedu- ja tilkumiskadu ning hügieeninäitajaid.

Edasi lugemiseks: