Kas saaks ühe tükikese veel? Või kaks... Foto: Foto: Laura Strandberg
Toiduuudised
14. veebruar 2019, 09:42

Magusaks päevaks: rikkalik šokolaadikook viskiga

Ettevaatust! See tummine, kuid seest mahlane ja pealt krõbe šokolaadikook tekitab sõltuvust! 

Aeg: 30 minutit + 45 minutit ahjus + jahtumise aeg

Sul on vaja: 

12 tl võid
350 g tükeldatud tumedat šokolaadi

6 suurt toasooja muna
2,5 dl suhkrut
2 sl viskit
0,6 dl kakaod
2 tl vanillisuhkrut
1 tl soola

Tee nii: 

1. Kuumuta ahi 180 kraadini.
2. Kata lahtikäiva 23 cm koogivormi põhi küpsetuspaberiga ja piserda üle oliiviõli või veidikese sulanud võiga.
3. Sulata šokolaad koos võiga vesivannil. Tõsta jahtuma.
4. Eralda munakollased ja -valged. Vispelda munakollased lahti. Sega sisse pool suhkrukogusest, viski, kakao, vanillisuhkur ja sool ning vispelda, kuni tekib ühtlane segu.
5. Kalla munasegu ettevaatlikult jahtunud šokolaadile ning sega hoolikalt.
6. Vahusta munavalged tugevaks vahuks, lisa lõpupoole suhkur ning vahusta veel paar minutit.
7. Sega munavalgevaht ettevaatlikult šokolaadisegusse ning vala tainas koogivormi. Küpseta kooki 45 minutit või kuni koogi keskkoht enam ei võdise.

8. Lase koogil täielikult maha jahtuda ja enne serveerimist ka külmas seista.