Maitsev, toitev, tervislik! Foto: Foto: Laura Strandberg
Toiduuudised
6. veebruar 2017, 09:52

Kokka: India lameleivast pitsa pesto ja kolme juustuga

See on eriti lihtne ja maitsev pitsa! Naan ehk lameleib osta mõnest Aasia toidukohast. 

Sul on vaja:

1 küüslaugunaan ehk India lameleib

pesto:

80 g karulauku
80 ml oliiviõli
60 g riivitud parmesani
1 väike küüslauguküüs
50 g röstitud seedermänniseemneid

poole sidruni mahl
jahvatatud meresoola

kate:

100 g värsket spinatit

2 küüslauguküünt
2 tl võid
70 ml vahukoort

100 g riivitud parmesani
100 g viilutatud mozzarella’t

70 g fetajuustukuubikuid
jahvatatud meresoola
veidi tšillihelbeid

Tee nii: 

1. Pesto tegemiseks pese ja kuivata karulaugulehed köögipaberiga. Pane kõik koostisosad peale parmesani ja poole õli koguse blenderisse ja töötle ühtlaseks. Viimasena sega sisse parmesan ja ülejäänud oliiviõli.

2. Pitsakatte tegemiseks haki spinat jämedalt ja küüslauk peenelt.

3. Sulata pannil või. Kuumuta selles paar minutit spinatit ja küüslauku.
4. Lisa pannile vahukoor, parmesan ja sool ning kuumuta neid madalal tulel pidevalt segades 4–5 minutit. Võta pann tulelt ja lase spinatisegul veidi jahtuda.

5. Pane leivad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Jaota spinatisegu leibade vahel, kata mozzarella ja fetajuustuga ning nirista peale pesto.

6. Küpseta pitsasid 180kraadises ahjus umbes 12 minutit ja veel paar minutit grillrežiimil, kuni kate on mõnusalt pruun.
7. Raputa peale veidi tšillihelbeid ja serveeri kohe! 

Maitsev, toitev, tervislik! Foto: Foto: Laura Strandberg