Toiduuudised

Vanad varud käiku: poes kulub neli korda vähem raha kui tavaliselt (31)

LISA KOMMENTAAR

krat Pärnust5. veebruar 2017, 17:09
mul alati pakk hakkliha varuks radika taga
5. veebruar 2017, 22:25
Kuivatadud liha on igav toit
hhh5. veebruar 2017, 11:26
vanad varud ei ole tasuta, aga poes kulub vähem raha ja saad tervislikuma toidu, kui ise süüa valmistada.
Juhan.5. veebruar 2017, 09:46
Õpetage ka midagi tegemist aga mitte abitust, et poest võetakse valmistoit on õpitud abitus.
vigade parandus5. veebruar 2017, 08:52
Maimu5. veebruar 2017, 08:49
Mu ema oli sõja-aegne laps. Defitsiidiajal pere üles kasvatanud. Nälg istus sügavat alateadvuses. Elas turu lähedal, käis vanas eas kolm korda päevas turul, lihtsalt et lihalette imetleda. Otsis turu prügikastist väikse plekiga puuvilju (mida praegu müüakse raha eest!) Tegi moose ja "vekke" nii palju et keldris oli itse aastat vanu hoidiseid. Kelder oli talvekartulist ja juurviljadest pungil. Külmik oli väike Kristall, sinna palju ei mahtunud, aga seinakapp oli maast laeni kuivaineid täis. Ikka turvatunde pärast... Eestlased tunnevad end üldsiselt rahulikumalt, kui kodus on toiduvaru. Eriti kui peres on lapsed ka. Need, kes ostavad valmistoiduletist karbitoitu, on ilmselt juba eurooplased.
Maimu le5. veebruar 2017, 11:38
Oi, peale sõja oli juba külmkapp Kristall või Maroska. Sellise rikkuri ma oleks kohe Siberisse saatnud. Mina olen ka peale sõja sündinud sain esimese külmkapi 41 aastaselt kui tütrel sai tütreke ja võlgade peale sai ostetud külmkapp kamba peale, et tütre tütrekesel värske piim jne edasi hoida. Huvitav kus peale sõja puuviljad olid prügikastides.
Emakeel5. veebruar 2017, 22:34
Sul see jutt käis üle jõu, Maimu le. Enne sõda, peale sõda, sõjaaegne laps ... Kas nt aasta 2000 on peale või enne sõda?
Lugeja5. veebruar 2017, 23:07
Kuule kas sa oled sealt Jämejalast 6 osakonnast 4 palatist või.Kus temal on kirjutatud enne sõda, võta rohud ära ja viska pikali rahune maha.
on6. veebruar 2017, 21:15
mönel lugemisse ja arvusaamissega rasskussi, isseasi mida viil mötleb...kas loetu ei jäänud meelde, ikka mõte jookseb oma rada aga katsu teise mõttest aru saada enne kui lollusi avaldad...peale sõda sai tädipoeg ka surma kui naabripoiss pommile vasaraga lajatas, elu on omamoodi igal ajamomendil ja erineb ka mälestustes nt. õe-venna vahel...kes mida meelde jätab.
Võrumaalt4. veebruar 2017, 17:31
Õigemini Valga maakonna piirilt Karula rahvuspargi metsadest. Hea, et hetkel arvuti töötab, telehvonil on Läti Appe masti levi sees.Ah jaa ma tahtsin öelda, et mis varusid mina pean sööma kui pole külmkappigi. Mille jaoks üldse tarvis talvel külmkappi elektri kulu. Pean kähku tegema võibolla kaob levi ära. Sinu kena neiukese jutt on kohatu, sööd rämps toittu. Toidukraami peab oskama hoida ühtlasel temperatuuril. Mina vaatan minul lastel ka kõik külmakapis kes elavad laiali erinevates kohtades. Milleks toiduõli,konservid, kanamunad nii edasi jne peavad olema külmkapis. Mina ütlen minul on mitme aasta varud ja pole tarvis ühtki külmkappi.Igasugust liha on minul niipalju, et koerad ka enam ei taha. Poest ei ole ju midagi saada ei vorsti ei midagi teen kõik ise. Minul metsas pauk käib ja on siga laudas sööd korralikku liha mitte saasta.Liha lihatooteid peab oskama teha ja säilitada soolates suitsutades jne. Inimesed harige end. Ma ei mäleta vist oli sardell või mingisugune vorst liha protsent 26 protsenti ülejäänud ma ei tea mis saepuru kõõlused soolikad kanaluu mass jne kas seeon vorst ja hind 4 euri kilo. No arvesta kui sa tahad 100 protsendilist siis tuleb kilo hinnaks 16 euri kilo hinnaks. Inimesed mõelge mõistusega mida sööte ja ostate. Minul koerad kassid nuusutavad poe saasta söö ise oma E ainetega. Mina mäletan Luual õppisin Tartust läbi tulles bussijaamas nõuka ajal võtsid paar sardelli juppi viilu leiba värska vee sõid sardelli sinepiga sardell lõhnas heast liha lõhnast. Lapsed vahest tulevad toovad sardelli keedan vees virtsa haisu terve maja täis.Haiseb ei saa süüa matsin labidaga marjapõõsa alla vorstid muidu võivad linnud teised loomad üra surra. Koerte kasside pärast võivad taldrikul vedeleda nädal nemad ei puutu. oi kurat levi hakka juperdama pean kähku lõpetama ja
to Võrumaalt5. veebruar 2017, 11:37
Kena kõik, maal on see võimalik. Aga su õpetussõnad on kohatud. Linnaneiud ei käi üldiselt jahil ega suitsuta ka kodus liha. Linnakorteris ei saa ilma külmkapita läbi.
Inger5. veebruar 2017, 16:33
Vaidlen Teile täieliult vastu. Elan samuti korteris,minul ei ole külmkappi, minul ei ole mittemingisugust kohvi masinat, minul ei ole nõudepesu masinat, minul ei ole televiisorit, minul ei ole öökappi, minul ei ole oi oi oi veel kui paju asju ja ei olegi neid tarvis. Saab väga hästi ilma nende asjadeta läbi.
5. veebruar 2017, 22:38
Aga arvuti ikkagi on, saad oma pahameelt siin avaldada
Inger5. veebruar 2017, 23:12
Ei ole arvutit nutikas on. Vähe haritud oled kas nutikaga ei olegi võimalik tegutseda peab just arvuti olema või.
Hmm5. veebruar 2017, 22:36
Sinu siga sööb liha?
margus4. veebruar 2017, 14:46
ma nagu oma kogemustest ütleks,et mina ostan ja raban varusid,sest äkki mul homme,ülehomme polegi midagi süüa ? ja pidevalt on kõht tühi,või isegi kui kõht on täis,siis sööks hea meelega veel.Olen 67 aasta poiss ja meil peres oli pidevalt toiduga probleeme,isa jõi ja emal oli meist vennaga suht suva. Külmkapp polnud kunagi nii täis,et toit ei oleks probleem. see lapsepõlve ja noorukiea tühja kõhu tunne annab siiamaani tunda. Praegugi podiseb pelmeenipott tulel,kuigi alles hommikul sõin kõva keretäie. Vaadake,kui kutsikat korralikult ei toideta,siis kasvab temast tiga ja näljane koer,nagu mina. ja paljud eesti pered saavad endale lubada satbiilset toitu 3 korda päevas `? sellest ka need meeletud tasuta konservi jagamise sabad ja pensionäride rivid hommikul kaupluste uste taga,et äkki saab allahinnatud kaupu,toidukaupu.
4. veebruar 2017, 15:07
See annab siis turvatunde, kui inimene sedasi toitu kogub, sellegi poolest tuleb varud ka õigel ajal ära tarbida, selles artikli mõte ongi. -20 kraadiga on mõnus küll, kui nälja pärast poodi jooksma ei pea.
margus4. veebruar 2017, 15:13
no minule annab turvatunse,selles mu kommentaari mõte ju ongi.ja lähematel nädalatel on mul vaja ainult poes leiva ja piima järele käia.
mõni4. veebruar 2017, 12:50
ikka täiesti ullike
kuidas varud tekivad?
näed poes soodsa hinnaga asju /ja vahest täitsa ulmeliselt odavad /
kui tahetakse kampaania jääke müüa
ja siis ostadki--igaks juhuks
ja unustadki sügavkülma
ja vahest teed rohkem süüa ja ülejääk rändab ju sügavkülma
mõni on ikka nagu eile sündinud
4. veebruar 2017, 15:19
Normaalne ju, ma ostan sama moodi, aga ainult neid toiduaineid, mida ma nagunii olen harjunud tarbima. "Võõrast" kraami ei raba kunagi. Lisaks turult ostan hakkliha suuremas koguses ja pakin parajate portsudena sügavkülma. Kindlatest kohtadest ostan lemmitooteid ja kuna pidavalt mööda poode ei kammi siis suuremas koguses korraga. Kokkuhoid tuleb hoopis sellest, et oled ise rahulikum, käid palju vähem poes ja alati on midagi millest toitu teha ning ei pea näljasena poodi tormama impulssoste tegema.
kõige õigem4. veebruar 2017, 12:46
on poes mitte käia,siis ei kulu üldse raha.
Kala püüad jõest,karu lased metsast,kartuli saad ühistu põllult pimedal ajal.
ah sa kurat,suhkru ja leiva ja kohvi,need pead küll poest ostma,või varastama,minu viga,sorry !
Lootusetu4. veebruar 2017, 12:44
Ei osta palju varusid, sest minu kogemus näitab, et kui ostan 3 päeva toidu, siis teise päeva õhtuks olen suutnud kõik nahka pista.
4. veebruar 2017, 13:03
Need nn vanad varud4. veebruar 2017, 11:38
Kas neid saab kuskilt tasuta?
saab4. veebruar 2017, 13:04
kaupluse taga lukus prügikonteinerid on neid täis,nn "biojäätmed"...
see olukord4. veebruar 2017, 10:53
on nii tuttav
minul ka sügavkülmad /kaks-üks nendest täielikult sügavkülm / asju täis mida ei tarvita kogu aeg
lihtsam on ju poest haarata midagi mida kohe saab teha
see mis on sügavkülmas tahab eelnevalt sulama panna jne.
see eeldab planeerimist,et mõelda mida järgmine päev süüa teha
ärge nüüd mõelge,et külmikud on lihatooteid täis
enamus on muidugi marjad ja kõiksugu ise kasvatatud juurviljad
.4. veebruar 2017, 14:07
mul samuti nii, pidevalt mõtlen end kokku võtta, et ei osta enam juurde..
on6. veebruar 2017, 21:32
autor ka end laisaks tituleerinud, sellest need jäägid ka.Kui oled virk, nagu mul naine, siis ei teki selliseid jääke, muidugi pere ka suurevõitu,kui kõik koju tulevad siis on 16 suud ümber laua ja tulles toovad ka juurde kuigi naisel kõik valmis vaadatud...eks siis järgmisel nädalal polegi poodi asja kui just koore,piima,leiva järgi...vanasti oli kristall marki külmkapp ainus mis ei mürisenud, nüüd uued vaikselt surisevad ,vanasti oli kapi mark al-aknalaud- tkss...talvel külmetab, suvel sulatab.
mann4. veebruar 2017, 10:30
Ta ise ju väidab sedasama.4. veebruar 2017, 10:35
Ega muidu avamata pasteedikarbid prügikasti lenda. Inimkonnale oleks väga vaja ellujäämiskursusi korraldada.