Suussulavalt hõrk jogurtikookFoto: Kristian Neemela
Toiduuudised
30. jaanuar 2017, 16:20

Tervistav start nädalale ehk kolm rooga kreeka jogurtist

Kreeka jogurt kannab auga oliiviõli, kreeka pähklite, mee ja teiste tervisetoitude kõrval väetoidu tiitlit ja on tänu mitmekesistele kasutusvõimalustele toiduvalmistamisel hinnatud komponent.

Valio toidublogija Kristian Neemela soovitab seoses Alma maitsestatud kreeka jogurtite turuletulekuga kolme eripalgelist retsepti, mis demonstreerivad hästi kreeka jogurti rikkalikku maailma. Retseptitrios on kiirelt ja kergelt valmiv jogurtismuuti ning kihiline jogurtiunelm, aga ka veidikest ahjukuumust nõudev hõrk jogurtikook uudse kakaomaitselise kreeka jogurtiga.

Tervistavalt mustikane jogurtismuuti (4 portsu)

Tervistavalt mustikane jogurtismuuti Foto: Kristian Neemela

Vaja läheb: 370g Alma mustika kreeka jogurtit, 250g keefiri, 100g külmutatud mustikaid, 2tl vaniljesuhkrut. Serveerimiseks vaniljejäätist       

Valmistamine: Blenderda kõik koostisained (v.a jäätis) ühtlaseks massiks ning vala serveerimisklaasidesse. Serveerimisel tõsta igasse klaasi kaks jäätisepalli.

Killuke suve pokaalis: metsmaasikane jogurtiunelm (kaks portsu)

Metsmaasikane jogurtiunelm Foto: Kristian Neemela

Vaja läheb: 175g Alma metsmaasika kreeka jogurtit, 100ml 35% vahukoort, 200g maitsestamata toorjuustu, 75g meelepäraseid küpsiseid, 3 sl tuhksuhkrut, 2tl kakaod          

Valmistamine: Puista purustatud küpsised kahe pokaali põhja esimeseks kihiks. Teiseks kihiks sega 100g toorjuustu 1sl tuhksuhkru ning jogurtiga. Viimaseks kihiks sega 100g toorjuustu 2sl tuhksuhkru, kakao ning vahustatud vahukoorega. Serveeri koos vaarikate ja meelepäraste küpsistega (nt Mesikäpp Dops).

Kakaogurmaanidele: suussulavalt hõrk jogurtikook

Suussulavalt hõrk jogurtikook Foto: Kristian Neemela

Vaja läheb: 370g Alma kakao kreeka jogurtit, 100g rapsiõli, 2 muna, 200g suhkrut, 125g jahu, 15g kakaod, 1tl küpsetuspulbrit          

Valmistamine: Vahusta munad suhkruga. Sega ühes kausis kokku kuivained, teises jogurt ja õli. Sega kõik koostisained ühtlaseks massiks kokku ja kalla 16cm diameetriga küpsetuspaberiga vooderdatud vormi. Küpseta 110-kraadi juures 1,5h. Serveeri soojana või külmalt koos tuhksuhkru ja jäätisega.