Keeduvorst: mõnes vorstis polegi lihaFoto: Aldo Luud
Piret Parik 21. jaanuar 2017 04:00
Keeduvorstide lihasisaldus erineb üheksa korda, isegi eri tootjate lastevorstide puhul pea kaks korda. Tegelikult ei käsi ükski seadus vorsti sisse liha panna ja nii leiabki meie poodidest selliseidki keeduvorste, kus pole grammigi liha.

Keeduvorstide lihasisaldus erineb üheksa korda, isegi eri tootjate lastevorstide puhul pea kaks korda. Tegelikult ei käsi ükski seadus vorsti sisse liha panna ja nii leiabki meie poodidest selliseidki keeduvorste, kus pole grammigi liha.

Kui nõukogude ajal tehti keeduvorsti Moskvas kinnitatud retseptuuri järgi, siis praegu valmistab iga ettevõte näiteks lastevorsti erineva retsepti järgi. "Kuna meil on vabaturumajandus, võib keeduvorsti teha lihast, kanalihamassist ja kasutada mitmesuguseid lisandeid," ütleb TTÜ toiduainete instituudi assistent Kaie Martverk.

Samuti pole kusagil kirjas, kui palju peaks vorst liha sisaldama. Või et seal peaks seda üldse olema. Siinkohal olgu märgitud, et kanalihamass pole seaduse silmis liha.

Edasi lugemiseks:

Samal teemal

Kommentaarid  (80)

moskva vorst 22. jaanuar 2017 22:18
Igal ajastul omad "kärnased kärsad ja külmunud maad" Olid ju kommude ajal ka tolle aja vorstid ("Koerarõõm" jne.) hambus nii Kärma Ärnil, kui ka teistel naljahammastel. Kuigi tänapäevased keeduvorstid on enamjaolt inimtoiduks kõlbmatud, pole ka tolleaegseid mõtet ülistada. Enamus vorstitooteid tehti ka siis retsepti järgi, mis koosnes seitsmest komponendist: sammi, võmmi, sarved, saba, sõrad, udarad ja naba.
. 22. jaanuar 2017 13:05
Võibolla sellepärast ongi vaesemad inimesed nii ülekaalulised--sest tahavad oma olematu palga eest kah lihamaitset suhu saada, aga söövasd sisse "ei-tea-mida".
Cc 23. jaanuar 2017 01:39
Kui ainult liha maitset vaja, laena.poest liharaiumise kirves supikeetmisa ajaks poest supi sisse, kui supp valmis , vii kirves tagasi.
Kõik kommentaarid

SISUTURUNDUS