Keeduvorst: mõnes vorstis polegi lihaFoto: Aldo Luud
Toiduuudised
21. jaanuar 2017, 04:00

Keeduvorst: mõnes vorstis polegi liha (80)

Keeduvorstide lihasisaldus erineb üheksa korda, isegi eri tootjate lastevorstide puhul pea kaks korda. Tegelikult ei käsi ükski seadus vorsti sisse liha panna ja nii leiabki meie poodidest selliseidki keeduvorste, kus pole grammigi liha.

Keeduvorstide lihasisaldus erineb üheksa korda, isegi eri tootjate lastevorstide puhul pea kaks korda. Tegelikult ei käsi ükski seadus vorsti sisse liha panna ja nii leiabki meie poodidest selliseidki keeduvorste, kus pole grammigi liha.

Kui nõukogude ajal tehti keeduvorsti Moskvas kinnitatud retseptuuri järgi, siis praegu valmistab iga ettevõte näiteks lastevorsti erineva retsepti järgi. "Kuna meil on vabaturumajandus, võib keeduvorsti teha lihast, kanalihamassist ja kasutada mitmesuguseid lisandeid," ütleb TTÜ toiduainete instituudi assistent Kaie Martverk.

Samuti pole kusagil kirjas, kui palju peaks vorst liha sisaldama. Või et seal peaks seda üldse olema. Siinkohal olgu märgitud, et kanalihamass pole seaduse silmis liha.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99