Viimastel aastatel rõhutatakse vajadust ülekilodest vabanemise ning parema tervise nimel suhkrust loobuda. Värske uuring nendib aga, et see pole üks üheselt õige.
Kanada McMasteri ülikooli teadlased soovitavad nimelt põhjalikult mõelda, kas täielik suhkrust loobumine on vajalik, vahendab CBC New York.
Teadlased panevad südamele, et kindlasti ei tohiks suhkrusöömist suurendada ning selle söömise vähendamine on igati tervislik. Kuid tõsiselt tuleks mõelda selle üle, millega suhkrut asendada – sageli kiputakse seda tegema tervisele veel kahjulikumate ainetega.
Maiustused - kompvekid, küpsised, präänikud, šokolaaid, koogid, suhkrurikkad küpsetised, jne. on
praegu ju igapäevatoit. Ja nende näksimine ikka kogu ärkveloleku ajal.
Seda ei saa ära lõpetada suhkrumaksuga. Kombed peavad muutuma - toit olgu toit ja maiustused olgu maiustused. Aga kombed ei muutu, kuni kodune köök ja selle põhimõtted ei muutu. Valmistoidud, poolfabrikaadid kaulustes trumpavad suhkru koguse suurendamisega üksühte üle, sest suhkur teeb toote maitsvaks. Must leib on suhkrupomm, ne.