Kokka koos lastega: meemartsipaniga šokolaadikommid
Sul on vaja:
200 g mandleid
3–4 sl mett
20 makadaamiapähklit
u 85 g valget ja 85 g tumedat šokolaadi
jahvatatud mandleid, kookoshelbeid, kuivatatud lilleõisi
Tee nii:
1. Pane kaks tassitäit vett potiga keema, aseta mandlid keevasse vette ja keeda umbes pool minutit.
2. Loputa mandlid külma veega ja koori. Pärast mõnekümnesekundilist kuumutamist tuleb koor mandlilt lihtsalt ära.
3. Jahvata mandlid kohviveski, kinnise saumiksri või köögikombainiga.
4. Lisa 2,5 sl mett ja mätsi tainast, kuni see on ühtlane. Maitse segu – ehk on magusus juba praegu sinu jaoks paras. Vajadusel saad 0,5 sl kaupa mett juurde segada.
5. Kommide tegemiseks veereta martsipanist pallikesed, mille keskele pane üks makadaamiapähkel.
6. Sulata šokolaad veevannis, kasta kommid sulatatud šokolaadi, aseta küpsetuspaberiga kaetud alusele tahenema ning kaunista mandli- ja/või kookospuruga. Raputa peale ka veidi kuivatatud lilleõisi. Säilita jahedas.
Hea teada!
Meemartsipani säilitamiseks pane martsipan kilesse ja hoia seda külmkapis. Nii saad seda jao kaupa süüa paar nädalat.