Toiduuudised

RETSEPT | Läätse-tomatisupp kookospiimaga 

Autor Laura Strandberg, 17. september 2018, 20:50
Mõnus vürtsikas läätsesuppFoto: Laura Strandberg
Üks mõnusalt vürtsikas supp sobib hästi sügisesse argipäeva. See on mõnus meenutus lõunamaareisist.

Vaja läheb 

250 g punaseid läätsi

1 sibul

2 küüslauguküünt
u 2 cm jupp ingverit
oliiviõli praadimiseks
pöidlapikkune jupp tšillit

1 tl kurkumit

6 dl köögiviljapuljongit
400 g purustatud tomateid

3–3,5 dl kookospiima
värsket peterselli
soola ja pipart

Tee nii:

1. Pese ja kurna läätsed.
2. Haki peenelt sibul, küüslauk ja ingver ning pruunista neid paar minutit kuumas oliiviõlis.
3. Lisa pannile ka peenelt hakitud tšilli, kurkum, läätsed, puljong ja tomatid. Kuumuta supp keemiseni ning keera kuumus madalamaks. Hauta keskmisel tulel 15–20 minutit, kuni läätsed on pehmed.

4. Lisa kookospiim, kuumuta supp uuesti läbi ja serveeri kohe koos hakitud peterselliga.

Hea teada! Võid supi ka püreestada, kuid tee seda enne kookospiima lisamist!

Mõnus vürtsikas läätsesuppFoto: Laura Strandberg

Samal teemal

14. detsember 2018, 16:00
RETSEPT | Vietnami lihasupp ehk pho bo