Sommeljee Tarvo Sarapuu: kalaga sobib hästi ka kergemat sorti punavein.Foto: Stanislav Moškov
Kersti Eero 23. detsember 2016 04:00
Traditsioonilise eestlase jõulumenüüga tulevad hästi toime Alsace’i piirkonna Pinot Gris’d ja Moseli kandi Rieslingud, usub restorani The Able Butcher sommeljee Tarvo Sarapuu . Samas julgustab ta vanu mõttemalle lõhkuma – näiteks pakkuma kalaroogade kõrvale noort punast veini.

Traditsioonilise eestlase jõulumenüüga tulevad hästi toime Alsace’i piirkonna Pinot Gris’d ja Moseli kandi Rieslingud, usub restorani The Able Butcher sommeljee Tarvo Sarapuu . Samas julgustab ta vanu mõttemalle lõhkuma – näiteks pakkuma kalaroogade kõrvale noort punast veini.

"Kui jõululaual on seapraad, verivorst, hapukapsas ja kõrvitsasalat ning loomulikult ei puudu sealt ka pohlamoos, siis võiks valgetest veinidest pakkuda kas Alsace’ist pärit Pinot Gris’d või Moseli piirkonna Rieslinguid," on restorani The Able Butcher sommeljee Tarvo Sarapuu sõnul mõlemad veinid väga toidusõbralikud ja sobivad eestlase jõululaua ehk saksa stiilis köögiga suurepäraselt.

Kui aga ahjus on uluk või veisefilee, tasuks eelistada tummisemaid veine. "Hispaaniast, Ribera del Duerost ja Prioratist tulevad väga jõulised, maskuliinsed ja särtsakad veinid," usub Tarvo, et need sobivad hästi külmi talveõhtuid eemale peletama pärast pühigi.

Edasi lugemiseks vali endale sobiv plaan:

Telli Õhtulehe digipakett

Vaata võimalusi
  • 11 erinevat digiväljaannet
  • Üle 2000 artikli kuus
  • Jagamisõigus 4 sõbraga
  • Tellijatele mõeldud auhinnad
Näita vähem
€ 0 / nädal€ 11.99 / kuu
Telli

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
  • Ühe artikli lugemisõigus
Näita vähem
€ 3.99