Hõrk küpsetis: õuna-martsipanikook
Sul on vaja:
põhi:
100 g võid
2 sl suhkrut
3 muna
2 dl kaerajahu
1,5 dl kaerahelbeid
1 tl küpsetuspulbrit
kate:
3 muna
1 dl suhkrut
300 g hapukoort
200 g toorjuustu
200 g riivitud martsipani
700 g koorimata õunu
pealeraputamiseks veidi suhkrut ja kaneeli
Tee nii:
1. Vahusta toasoe või suhkruga ja lisa ükshaaval munad.
2. Sega omavahel jahu, kaerahelbed ja küpsetuspulber ning lisa need muna-võisegule. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud koogivormi.
3. Mikserda munad suhkruga läbi, sega sisse ka hapukoor, toorjuust ja riivitud martsipan ning mikserda veel veidi.
4. Puhasta õunad ja lõika jämedateks viiludeks.
5. Vala täidis põhjale ning lao peale õunaviilud.
Hea teada!
Võid kasutada kaerajahu asemel ka nisujahu, kuid ära jäta välja kaerahelbeid. Viimaste kogust võid nisujahu kasutades isegi veidi suurendada!