Rammus ja luksuslik jõulumaius: toorjuustukook glögijogurtiga
Valio toidublogija Kristian Neemela soovitab luksusliku toorjuustukoogi retsepti, millele lisab pühadeaktsenti Alma Muah! glögimaitseline koorejogurt. See siidise tekstuuriga magusroog on iga pidulaua pärl ja jätab hinge kauni mälestuse.
Vaja läheb: Põhjaks: 50g võid, 100g digestive küpsiseid. Täidiseks: 250g Alma Muah! glögimaitselist koorejogurtit, 400g naturaalset toorjuustu, 3 muna, 70g suhkrut, 1tl vaniljesuhkrut, 1tl riivitud apelsinikoort
Valmistamine: Põhja valmistamiseks purusta küpsised, sulata või ning sega need omavahel. Määri 16 cm läbimõõduga koogivormi põhi ja seinad võiga. Suru saadud segu koogivormi põhjale ning pane külmkappi tahenema.
Täidise jaoks vahusta munad suhkrutega, kuni suhkur on sulanud. Teises kausis sega omavahel toorjuust, riivitud apelsinikoor ja glögimaitseline jogurt. Sega suhkru-munasegu toorjuustuseguga ühtlaseks massiks ning vala koogivormi küpsisepõhjale.
Küpseta kooki ahjus 175 kraadi juures 45-60 minutit või kuni puutikk jääb puhtaks koogi sisu testides.
Toretsevale toorjuustukoogile pidulikkuse lisamiseks kaunista see näiteks makroonidega.
Kommentaarid (0)