Artišokk: seksuaalelule hea magneesiumi allikas. Foto: VIDA PRESS
Toiduuudised
14. detsember 2016, 14:15

PAREMA SEKSI DIEET: toidud, mis aitavad parandada su voodisooritust (6)

Su seksuaalelu on viimasel ajal veidi loiuvõitu? Ei ole vaja eksperimenteerida hullude pooside või veidra eelmänguga, lubab Men's Fitness – paremale sooritusele linade vahel aitavad kaasa ka alljärgnevad kolm retsepti.

1. Hommikusöök voodis

1 tass kaerahelbeputru (keeda see lahja piimaga, lisa lusikatäis kakaod ja kaunista purustatud Kreeka pähklitega.

1 tass jogurtit segatuna 1 tassi purustatud maasikatega.

1 klaas greibimahla – ilma suhkruta.

Su arterid peaks olema nagu su partnergi: terved, paindlikud ja valmis kohe pihta hakkama. Lupjunud arterid pidurdavad vereringet – jah, muuhulgas ka verevoolu su peenisesse, muutes keerukaks kõvaks saada ja kõvana püsida. Kaerahelvestel on leitud halba kolesterooli alandavat mõju, kakao aga tõstab hea kolesterooli taset. Pähklid sisaldavad aminohapet arginiini, mis mõjutab eduka erektsiooniga seotud lämmastikoksiidi taset. Greibimahl ja maasikad võitlevad soolaga, aitavad su veresoontel lõõgastuda ja vererõhul kontrolli all püsida.

2. Lõunane kähkukas

Salat: 2 tassi Rooma salatit, 1 keskmine hakitud tomat, pool tassi marineeritud ja nõrutatud artišokke, salatikatteks palsamäädikat ja oliiviõli.

Loomalihahautis pluss 1 tass odrakruubiputru.

See menüü kaitseb su närve ja suurendab seksi ajal su kehalist tundlikkust. Hautis taltsutab liiga kõrget veresuhkru taset, mis muidu võib nüristada allpool vööd asuvate närvide tundlikkust. Oder surub alla vereglükoosi taset. Samal ajal suurendab salatis ja tomatis sisalduv kroom insuliini tootmist ja aitab hoida veresuhkrut paremas tasakaalus. Artišokkide magneesium ei lase samuti glükoosil erituda.

3. Testosteroonipaugu õhtusöök

170 g grillitud sea kintsuliha (puhas tailiha – toim)

1 tass kinoad koos 1/4 tassi India pähklitega

1 tass hautatud brokolit koos 1 sl oliiviõliga

Pähklid ja sealiha on pungil testosterooni tõstvat tsinki. Kõrge kvaliteediga sealiha koos kinoa ja korrapärase trenniga on ka toit, mis aitab sul kaotada "sangasid". Liigne keharasv tõkestab testosterooni eritumist ning ei lase sel esitada seksuaalseid nõudmisi. Oliiviõli ja pähklid annavad süsteemile natuke head rasva, mida on vaja, sest ka liiga madal keharasv pole testosteroonile hea.