Foto: PantherMedia / Scanpix
Toiduuudised
12. detsember 2016, 14:40

Viis toitu, mida oled tõenäoliselt terve elu valesti söönud (16)

Kas süüa üldse saab valesti? Saab küll - siin on välja toodud viis toitu, mida suurem osa inimestest ei oska süüa nii, et neist tervisele võimalikult palju kasu oleks.

1. Kiivid on tulvil C-vitamiini, oomega-3 rasvhappeid ja antioksüdante. Enne söömist sa koorid kiivi ära, onju? Kuid nii jätad sa end ilma suuremast osast kasulikest ainetest ning ka kiudainetest, mida leidub just kiivi koores, kirjutab Harper's Bazaar.

2. Brokoli. Väga levinud on süüa ainult brokoliõisikut, kuid ka seda ümbritsevad lehed ei peaks lõpetama oma elu prügikastis. Neid lehti süües saad nii A-, C- ja K-vitamiini, kui ka loomulikku keha puhastusprotsessi soosivaid aineid.

3. Piim. Rasvatu piim tundub küll tervislikum valik, kuid see ei anna inimesele ühtegi kasulikku ainet.

4. Liha ja sibul. Grill-liha ja praetud sibulad on maitsvad, kuid iga kord, kui midagi praed, tekivad toitu ained, mis põhjustavad naha enneaegset vananemist ning soodustavad vähktõve, Alzheimeri tõve ja südamehaiguste teket. Tervislikum on toitu  aurutada või toorelt süüa.

5. Kaneel. Kaneel aitab kehal veresuhkrutaset õigel piiril hoida ning kiirendab rasvapõletusprotsesse. Seepärast lisa kaneeli julgelt ka oma kohvisse või hommikupudru sisse.