Kergelt vürtsine tomati-kikerhernesupp rebitud sealihagaFoto: Erakogu
Toiduuudised
4. detsember 2016, 10:53

SOOJENDAV SUPP PÜHAPÄEVAKS: Kergelt vürtsine tomati-kikerhernesupp rebitud sealihaga (7)

Talvehooajal tõusevad au sisse soojendavad road, mis pakuvad külmakraadide eest leevendust ja rõõmustavad silma kauni värvimänguga taldrikul.

Kuumal pliidil supipotis podisev hõrgutis loob õdusat kodutunnet ja selle valmistamine on omamoodi nauding, eriti veel siis, kui söögilaua taha istuvad kõige lähedasemad.

Toidublogija Britt Paju soovitab tomati-kikerhernesupi retsepti Rakvere rebitud sealihaga, milles ei ole kokku hoitud ühegi koostisosa arvelt.

Kerget vürtsist mekki lisavad supile tšillihelbed, mida võib vastavalt maitsele rohkem või vähem doseerida!

Supi valmistamiseks neljale vajad: 400 g Rakvere rebitavat seapraadi röstitud sibulatega, 1 kooritud ja tükeldatud maguskartul, 20 poolitatud kirsstomatit, 1 sl oliiviõli, 10 cm jupp viilutatud porrut, 2 hakitud küüslauguküünt, 1 tl (suitsutatud) paprikapulbrit, 1 jupp kaneelikoort, näpuotsaga tšillihelbeid või -pulbrit, 1 tl jahvatatud koriandriseemneid, 1 tl jahvatatud vürtsköömneid, 400 g purustatud tomateid (konserv), 8 dl köögiviljapuljongit, 1 purk kikerherneid (konserv). Serveerimiseks värsket koriandrit, sidruniviile  ja soovi korral paksemat maitsestamata jogurtit

Valmistamine: Aseta liha, tükeldatud maguskartul ja kirsstomatid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 180 kraadi juures umbes 20 minutit. Kuumuta potipõhjas õli sees segades porru ja küüslauk, lisa vürtsid ja sega korralikult paar minutit. Lisa purustatud tomatite konserv, kuumuta paar minutit ja seejärel lisa kuum puljong. Lase 10 minutit keeda. Eemalda kaneelikoor ja vala segu koos küpsetatud maguskartuliga blenderisse, kui soovid siidisemat suppi. Püreeri ja vala tagasi potti. Vajadusel lisa veel veidi puljongit või vett. Lisa kurnatud ja loputatud kikerherned ja röstitud tomatid ning kuumuta veel korraks. Serveerimisel tõsta igasse taldrikusse supp, aseta peale kahe kahvli abil kiududeks rebitud sealiha, puista peale koriandrilehti ning soovi korral lisa ka pisut sidrunimahla ja jogurtit.