Toiduuudised

Kaheksa tervislikku toiduainet, millega saab edukalt suhkrut asendada (10)

LISA KOMMENTAAR

Luule1. detsember 2016, 17:47
Kõik need toodud näited on sügavalt ekslikud.
Mesi: teelusikatäies mees on ju suhkrut umbes 1,7 korda rohkem (erikaalu tõttu) kui seda annab teelusikatäis suhkrut! Mesi pole tulvil ei antioksüdantidest, ega vitamiinidest jne: Nad on seal üliväikestes hulkades, mille juures pole neil üldse mõju inimorganismile. Mesi on totaalses osas suhkur!
Vürtsid ei anna meile ajutegevuseks vajalikku suhkrut, ega vere punaliblede tööks asendamatut suhkrut, maitsetamine vürtsidega on ju tore asi, aga punalibled ja ajukoerakud ei saa töötada ilma suhkruta!
Agaavinektari tarbimine tekitab fruktoosi ülekülluse, ehk sisuliselt panustab rasvumisse. Fruktoosiga ei oska midagi teha meie punalibled ja palju teised rakud
Vahtrasiirupis on kõik need ülesleotud nn kasulikud ühendid nii üliväikestes hulkades, et nad ei saa oma mingitki kasulikku toimet inimorganismile.
Banaan jätab söömisel kleepuvaid väikesi tükikesi sügavale hammaste vahele , mis on ju suurepärane materjal kariogeensetele mikroobidele, et need saaksid intensiivselt hambaid lammutada.
jne ja jne.
Artikli autor on lausloll1. detsember 2016, 13:46
Kuna kõik suhkru asendajaks väljapakutud saadused on väga kõrge suhkru sisaldusega, siis mis mõte kõigel sellel asendamisel on? Eriti diabeetikutele...või kaalulangetajatele?
Alar11. detsember 2016, 12:48
Meie hulgas on palju diabeetikuid, niiet sellist juttu rääkida on lausa pahatahtlik ja ohtlik! Isegi osa suhkruasendajaid muutub veresuhkruks, rääkimata suhkrust üleküllastunud puuviljadest. Glükoos ongi põhimõtteliselt viinamarjasuhkur, mesi ongi peaaegu paljas suhkur, siirupitest rääkimata. Sisuliselt soovitatakse siin suhkur asendada veel rohkema suhkruga.
toompead1. detsember 2016, 12:39
ei oska enam kuskilt omale raha palgatõusuks välja mõelda siis pannakse igale asjale maks peale. varsti on kartulil ka aktsiis,saab ju puskarit ajada.
Palmisuhkur, palmiõli1. detsember 2016, 12:25
Eks ka taimetoitlased kiidavad taevani ise teadmata, et massiliselt raiutakse maha vihmametsa ja seega hävitatakse loomade elukeskonda. Aga ega see neid huvitab, need loomad pole nende jaoks olulised.
mitte ainult loomade keskkonda1. detsember 2016, 12:29
vaid ka hapniku hulka
aine mõtlemiseks1. detsember 2016, 14:40
1. detsember 2016, 15:23
tõtt on valus vaadata ja kuulata, eks ju miinus
Milline eksitav pealkiri1. detsember 2016, 11:55
Otot, mis mõttes nad saavad suhkru asendada, nad ju ise on suhkrurikad toidusined. Erinevus on ainult suhkru keemilises valemus, kaloorsus ju sama 1g =4 KCal
Ja teed või kohvi juua banaaniga, datlidega;D
Mari1. detsember 2016, 11:51
Aitäh,väga Asjalikud soovitused.Panen ka kodumaiseid marju toitudesse kas kohe oksalt vöi kuivatatult.Nämma.