Toiduuudised

RETSEPT | Küüslaugu-parmesani ahjukana sinepise kartulipudruga 

Laura Strandberg, 2. november 2018, 22:05
Mmm.. viib lausa keele allaFoto: Laura Strandberg
Kana ja parmesani kooslus on alati imehea. Kui kõrval on sinepiseemnetega kartulipuder, on maitseelamus veelgi täiuslikum.

Sul on vaja:

Samal teemal

6–8 kana kintsuliha tükki
jahvatatud meresoola
100 g majoneesi
80 g parmesani
2–3 küüslauguküünt
150 g kirsstomateid
palsamiäädikakastet
oliiviõli küpsetamiseks
1 kg kartuleid
2 sl oliiviõli
2 sl sinepiseemneid
250 ml piima
80 g võid
veidi peterselli ja soola

Tee nii: 

1. Maitsesta kanakintsud soolaga ja aseta ahjuvormi.
2. Sega majonees riivitud parmesani ja peenelt hakitud küüslauguga ning laota kintsudele.
3. Poolita kirsstomatid, maitsesta palsamiäädikakastme ja oliiviõliga ning pane need eraldi väiksemasse vormi.
4. Küpseta nii kana kui kirsstomateid 180 kraadi juures 40 minutit.
5. Keeda kartulid pehmeks. Kurna kartulid ja lase neil veidi seista.
6. Samal ajal kuumuta pannil 2 sl oliiviõli ja rösti sinepiseemneid umbes minut, kuni need hakkavad prõksuma.
7. Lisa pannile piim ja või ning kuumuta segades, kuni või on sulanud. Lisa pannile kartulid ja tambi need pudruks.
8. Kalla puder kaussi ja mikserda paar minutit, kuni puder on kohev. Maitsesta soola ja hakitud peterselliga. Serveeri!

Mmm.. viib lausa keele allaFoto: Laura Strandberg