Toiduuudised

Põhjaka mõisakokad soovitavad nädalavahetuseks: Hispaania omlett Eesti moodi (1)

Toimetas Silja Paavle, 26. november 2016, 12:13
Hispaania omlett Eesti moodiFoto: Erakogu
"See on üks õige lihtne ja mõnus hommikusöök, mis maitseb pea igaühele,” kinnitab retsepti autor, Põhjaka mõisa kokk Märt Metsallik.

Ilusa omleti nipp seisneb Põhjaka mõisa koka Märt Metsalliku sõnul selles, et seda ei tohiks pannilabidaga tükihaaval tõsta, vaid kohe tervena tagurpidi suurele taldrikule keerama

Samal teemal

Omleti valmistamiseks läheb tarvis: 6 muna, 4 keedetud kartulit, 1 paprika, 1 suvikõrvits, 1 keskmine sibul, 100 g Epiima Pizzamix riivjuustu, näpuotsaga soola ja pipart, oliivõli  ja võid

Valmistamine: Keeda kartulid ja lõika tükkideks. Võid kasutada ka eelmisest õhtust üle jäänud keedetud kartuleid. Koori ja haki sibul peeneks. Tükelda paprika ja suvikõrvits kuubikuteks. Kuumuta oliivõli ja või segu pannil ning pruunista selles kartulitükid. Lisa sibul, suvikõrvits ja paprika ning prae kuldseks. Klopi munad kausis lahti ning maitsesta soola-pipraga. Lisa munasegule kartul, sibul, suvikõrvits, paprika ja riivjuust ning sega õrnalt läbi.

Vala omletisegu kuumale pannile ja küpseta see nõrgal kuumusel peaaegu valmis.

Kata valminud omlett sobiva suuruse taldrikuga ning keera pann tagurpidi – nii jääb omlett terveks.

Paku omleti kõrvale värsket salatit.