Hommikused võimlemisharjutused panevad kehas vere käima.Foto: PantherMedia / Scanpix
Hea nõu
26. november 2016, 10:07

Kuidas hommikul ilma kohvita ärgata? (22)

Hommikul ärkamine võib mõnikord olla täielik piin. Kohvi joomine aitab seda veidi leevendada, kuid kui sa tahad kofeiinist loobuda või kohvi üldse ei joo, ei ole ka sellest tolku.

Kuidas ilma kohvita ärgata? Siin on kümme kavalat nippi.

·            Vaheta äratajat. Vana äratuskell ja tuttav mobiiliheli on sind ilmselt surmani ära tüüdanud ja ei motiveeri voodist välja kobima. Hea ärataja on ka päevavalgus – jäta õhtul kardinate vahele pragu, soovitab Levi.

·            Ära lükka kella edasi. Väga inimlik on hommikul kella viie minuti kaupa edasi lükata ja edasi magada. Kuid – selmet seda teha, vajuta kell küll edasi helisema, kuid magamamineku asemel tule voodist välja ja tee midagi, mida sulle meeldib. Ja alles siis, kui kell uuesti heliseb, asu vajalike toimingute kallale.

·            Pane tuled põlema. See kiirendab su ärkamisaega.

·            Võimle. Hommikused võimlemisharjutused panevad kehas vere liikuma ja see äratab sind tõhusalt.

·            Söö valke. Valgud annavad ajule kütust, hommikul ei võta väga palju aega näiteks muna valmistamine ja selle söömine koos kreeka jogurtiga.

·            Kuula lemmikmuusikat valjult. Lemmikmuusika äratab alati, veel paremini teeb ta seda, kui sa leiad aega teha ka mõni tantsusamm.

·            Naera. See suurendab kehas hea tuju hormoonide arvu ja alandab stressitaset, naermine aitab sul end ärksamana tunda. Kui muidu ei tule naer peale, vaata kasvõi mõnd naljakat YouTube'i videot.

·            Suhtle parima sõbraga. Hommikuste tegemiste kõrvale võid rääkida oma parima sõbraga, see teeb tuju heaks ning nii on mõnus päeva alustada.

·            Liiguta end. Kui hommikune võimlemine ja lemmikmuusika järgi tantsimine ei aita, mine hommikul trenni. See on päevale parim start.

·            Joo rohelist teed. Hea küll, see sisaldab ka pisut kofeiini, kuid oluliselt vähem kui must kohv. Lisaks näitavad uuringud, et see mõjub hästi tervisele.