Klassika moodsas kuues. Nii maitsev! Foto: Laura Strandberg
Toiduuudised
14. detsember 2018, 15:13

RETSEPT | Kasukas suitsulõhega

Kasukas on vana hea klassika, mis maitseb hästi ka suitsulõhega. Proovi järele!

Neljale, valmistamisaeg: tund + üleöö külmikus. 

Sul on vaja:
400 g kuumsuitsu lõhefileed
5 keedetud kartulit
5 keedetud porgandit
400 g keedetud peeti
3 marineeritud kurki
1 väiksem sibul
jupp porrulauku
250 g hapukoort
250 g Salvest Provansaal majoneesi
3-4 keedumuna
tilli-peterselli

Tee nii:
1. Tükelda lõhe väiksemateks tükkideks. Riivi kartul, porgand ja peet jämeda riiviga eraldi kaussidesse. Tükelda ka marineeritud kurk. 
2. Koori ja tükelda peenelt sibul ja porrulauk.
3. Võta läbipaistvad serveerimisklaasid või suurem salatikauss ja lao koostisosad kihtidena: kõige alla porru ja sibul, seejärel lõhe, marineeritud kurk, porgand, kartul ja peet. 
4. Sega hapukoor majoneesiga ja kata sellega salat. Jäta kausid külmikusse maitsestuma vähemalt 12 tunniks. 
5. Enne serveerimist raputa peale hakitud keedumuna ja kaunista salat maitserohelisega.