Toiduuudised

Aeglaselt mooritud veisehautis veiniga 

Toimetas Vidrik Võsoberg, 20. november 2016, 08:47
Foto: delish.com
Delish.com lubab, et see retsept on "hullumeelselt lihtne". Ei ole. Eriti sellepärast, et toidu valmimiseks kulub 6-8 tundi. Aga kui väljas on lörts ja läga, siis võib toas vedelemise pühapäevast sellele aega kulutada küll, seda enam, et tulemus on kindlasti suurepärane. 

Koostisosad

u 750 g veiseliha, lõigata 5 cm tükkideks

soola

värskelt jahvatatud musta pipart

oliiviõli

2 sl ilma soolata võid

1/2 pudelit kuiva punast veini

3 sl tomatipastat

2 kartulit, lõigata 2 cm kuubikuteks

3 porgandit, lõigata 2 cm seibideks

3 sellerit, lõigata 2 cm seibideks

2 sibulat, lõigata veerandikeks

1 tass tükeldatud päikesekuivatatud tomateid

4 hakitud küüslauguküünt

1 suur rosmariinioks

2 tassi vähesoolast veisepuljongit

800 g purustatud tomateid

1/2 tassi hakitud peterselli

Valmistamine

Patsuta veiseliha pabersalvrätiga kuivaks, pane suurde anumasse, maitsesta heldelt soola ja pipraga.

Aseta suur pann keskmisele kuumusele. Nõrista sinna oliiviõli ja pruunista liha kõigilt külgedelt kuldpruuniks ja krõbedaks, umbes 10 minutit. Tõsta liha küpsetuspotti. Lisa pannile või ning kraabi pruunistunud lihapudi puulusikaga lahti. Sega sisse punane vein ja tomatipasta, kuumuta 1 minut, kalla küpsetuspotti.

Lisa potti ülejäänud koostisosad, maitsesta 1 sl soolaga ja hauta aeglasel tulel 6-8 tundi.

Kui liha on õrn, eemalda rosmariinioks.

Kaunista peterselliga ja serveeri kuumalt.