Koostisosad
u 750 g veiseliha, lõigata 5 cm tükkideks
soola
värskelt jahvatatud musta pipart
oliiviõli
2 sl ilma soolata võid
1/2 pudelit kuiva punast veini
3 sl tomatipastat
2 kartulit, lõigata 2 cm kuubikuteks
3 porgandit, lõigata 2 cm seibideks
3 sellerit, lõigata 2 cm seibideks
2 sibulat, lõigata veerandikeks
1 tass tükeldatud päikesekuivatatud tomateid
4 hakitud küüslauguküünt
1 suur rosmariinioks
2 tassi vähesoolast veisepuljongit
800 g purustatud tomateid
1/2 tassi hakitud peterselli
Valmistamine
Patsuta veiseliha pabersalvrätiga kuivaks, pane suurde anumasse, maitsesta heldelt soola ja pipraga.
Aseta suur pann keskmisele kuumusele. Nõrista sinna oliiviõli ja pruunista liha kõigilt külgedelt kuldpruuniks ja krõbedaks, umbes 10 minutit. Tõsta liha küpsetuspotti. Lisa pannile või ning kraabi pruunistunud lihapudi puulusikaga lahti. Sega sisse punane vein ja tomatipasta, kuumuta 1 minut, kalla küpsetuspotti.
Lisa potti ülejäänud koostisosad, maitsesta 1 sl soolaga ja hauta aeglasel tulel 6-8 tundi.
Kui liha on õrn, eemalda rosmariinioks.
Kaunista peterselliga ja serveeri kuumalt.
Kommentaarid (0)