Eksootiline, toitev ja maitsev! Foto: Laura Strandberg
Toiduuudised
14. detsember 2018, 16:00

RETSEPT | Vietnami lihasupp ehk pho bo

Vürtsikas ja köögivilju täis supp on mõnus ja kõhtu täitev eksootiline elamus. Kui originaalis on supis toored veiselihaviilud, siis sina võid liha ka pisut küpsetada! 

Retsept on kuuele. Valmistusaeg 45 minutit. 

Sul on vaja:
pöidlasuurune jupp ingverit
1 sibul
3 + 3 küüslauguküünt
1 tšillipipra kaun
2 tähtaniisi
3 tera nelki
1,5 l puljongit
400 g viilutatud veisesisefileed
1 sl oliivõli
1 sl võid
1,5 sl suhkrut
1,5 sl kalakastet
300 g riisinuudleid
100 g spinatit
100 g šampinjone
100 g oaidusid
2 porgandit
2 laimi
soola
veidi rosmariini ja tüümiani
koriandrit ja peterselli

Tee nii:

Koori ja haki peenelt ingver, sibul, küüslauk ja tšilli. Aja paksupõhjalises potis oliivõli kuumaks ja kuumuta selles mõni minut keskmisel tulel ingverit, sibulat, küüslauku ja tšillit koos aniisi ja nelgiteradega. Lisa potti kuum puljong ja lase leemel madalal tulel 15-20 minutit maitsestuda.

Pruunista soola ja pipraga hõõrutud veisefileed kuumas oliivõlis neljalt küljelt umbes 1,5 minutit, lisades vahepeal pannile ka kuhjaga supilusikatäie võid ja kolm küüslauguküünt. Soovi korral maitsesta liha värske rosmariini ja tüümianiga. Seejärel küpseta liha ahjus 200 kraadi juures umbes 11 minutit. Nii jääb veiseliha seest pooltoores ja säilivad selle head maitseomadused.

Kurna puljong, lisa suhkur ja kalakaste ning vajadusel veidi soola. Jaga nuudlid kaussidesse. Olenevalt sordist pead need varem valmis keetma. Tõsta nuudlite peale spinat ja viilutatud seened ning kalla peale kuum puljong. Raputa peale idusid ja riivitud porgandit. Tõsta peale veisefileelõigud, soovi korral puista peale ka veidi peterselli või koriandrit ja serveeri kohe koos värskete laimisektoritega.

Hea teada! Kui soovid süüa suppi nagu vietnamlased, pane viilutatud veisefilee toorelt nuudlitega samal ajal kaussidesse ning kata kuuma puljongiga, mis liha veidi küpsetab!