TERVISLIK NÄKSIIDEE: Trendikas pähkline dipikaste lihapallidega
Erinevad dipikastmed järavad igale kodukokale ohtralt fantaasiaruumi ning võimalusi üllatada külalisi millegi tavapärasest erilisemaga.
Toidublogija Britt Paju soovitab seoses Rakvere 50/50 Meat & Vegetables köögiviljadega lihapallide turuletoomisega pähklise dipikastme retsepti, mis on hea seltsiline nii lihale kui ka köögiviljadele.
Vaja on (neljale): 1 pakk (320 g) Rakvere porgandi ja pastinaagiga lihapalle, 1 sl õli, 1 sl hakitud peterselli. Dipikastmeks: 150 g toasooja toorjuustu, 1 dl kreeka jogurtit, 1 sl oliiviõli, sorts sidrunimahla ja pisut riivitud sidrunikoort, soola, pipart, peotäis hakitud pähklisegu (nt mandlid, india pähklid), 1 sl hakitud kuivatatud puuvilju (nt jõhvikad, aprikoosid), 1 sl seemnesegu, soovi korral 30 g pehmet sinihallitusjuustu
Valmistamine: Pruunista lihapallid pannil. Sega kokku dipikaste - selleks sega kokku pähklid, puuviljad ja seemned ning tõsta pool segust kõrvale. Sega pehme toorjuust jogurti ja sidrunimahla ning –koorega. Kui kasutad sinihallitusjuustu, lisa ka see. Viimasena lisa pool pähklisegust ja maitsesta soola-pipraga. Tõsta kaste kaussi, nirista peale oliiviõli ja puista sekka ülejäänud pähklid-puuviljad. Serveeri koos lihapallidega, millele puista soovi korral ka pisut hakitud peterselli.
Kommentaarid (0)