Foto: PantherMedia / Scanpix
Toiduuudised
20. oktoober 2016, 15:10

NÄKSI ÕHTUL RAHULIKULT: snäkid, mis jätavad kehakaalu kergitamata

Kui tahad õhtul telekat vaadates midagi näksida, varu koju midagi sellest nimekirjast – nii magad rahulikumalt ning säästad end ka liigsetest kilodest.

·            Juustupulgad on valgu ja rasvarohked, täites tänu sellele hästi kõhtu, kirjutab Women’s Health. Lisaks sisaldab juust aminohapet trüptofaan, mis teeb uniseks ja tagab nii hea une.

·            Täistera hommikusöögihelbed, mis sisaldavad näiteks kaera, maisi või kliisid. Need on kalorivaesed ning kergesti seeditavad.

·            Rasvatu Kreeka jogurt sisaldab samuti kõhtu täitvaid valke ning selles sisalduv trüptofaan tekitab unisust. Lisaks rahustab jogurt magu, mistõttu ei kimbuta sind öösel kõrvetised.

·            Kalkun on eriti trüptofaanirohke, mistõttu muutud pärast selle söömist mõnusalt uniseks. Muidu on see rasvavaene, kuid samas valgurohke. Siiski peaksid kalkuni söömisega piiri pidama.

·            Õun sisaldab palju kiudaineid ja on igati tervislik suupiste.

·            Porgandid on tulvil erinevaid toitaineid ning täidavad su kõhu seda liigse rasva või kaloritega koormamata nii, et näljasena voodisse pugema ei pea.

·            Banaanis on samuti palju kiudaineid ja rahustavat trüptofaani.