Toiduuudised
18. oktoober 2016, 09:25

Suvikõrvitsasalat, mis meeldib ka lihasõpradele

Idamaiste võngete ja vürtsidega salat toob menüüsse uusi põnevaid nüansse. Lisa õhtusöögilauale kausitäis Maroko maitseid! 

Sul on vaja:

4 suvikõrvitsat

2 kooritud mandariini

¼ klaasitäit oliivõli 

1 sidruni mahla

2-5 cm jupp kooritud ingverit 

2 küüslauguküünt

1 värske tšilli

0,3 klaasitäit hakitud värsket peterselli 

0,3 klaasitäit hakitud värsket koriandrit

12-15 piparmündilehte

1 tl jahvatatud koriandrit või Ras El Hanout'i maitseainesegu

näputäis meresoola

värskelt jahvatatud valget pipart

peotäis idusid, purustatud India pähkleid, kikerherneid

Tee nii:

lõika suvikõrvitsast imepeened ribad (kasuta nt juustunuga või juurviljakoorijat) ning aseta need kaussi. Pane blenderisse mandariinid, oliivõli, sidrunimahl, ingver, küüslauk, tšilli, petersell, koriander, mündilehed, jahvatatud koriander või Ras El Hanout'i maitseainesegu, sool ja valge pipar. Blenderda. Nüüd kalla kaste suvikõrvitsaribadele, sega ning lisa vajadusel maitseaineid. Lase salatil maitsestuda toatemperatuuril vähemalt tunnike. Lisa ülejäänud komponendid ja naudi!

Maroko juurtega salat annab menüüle vürtsi. Foto: Foto: Matton Estonia