Sul on vaja:
4 suvikõrvitsat
2 kooritud mandariini
¼ klaasitäit oliivõli
1 sidruni mahla
2-5 cm jupp kooritud ingverit
2 küüslauguküünt
1 värske tšilli
0,3 klaasitäit hakitud värsket peterselli
0,3 klaasitäit hakitud värsket koriandrit
12-15 piparmündilehte
1 tl jahvatatud koriandrit või Ras El Hanout'i maitseainesegu
näputäis meresoola
värskelt jahvatatud valget pipart
peotäis idusid, purustatud India pähkleid, kikerherneid
Tee nii:
lõika suvikõrvitsast imepeened ribad (kasuta nt juustunuga või juurviljakoorijat) ning aseta need kaussi. Pane blenderisse mandariinid, oliivõli, sidrunimahl, ingver, küüslauk, tšilli, petersell, koriander, mündilehed, jahvatatud koriander või Ras El Hanout'i maitseainesegu, sool ja valge pipar. Blenderda. Nüüd kalla kaste suvikõrvitsaribadele, sega ning lisa vajadusel maitseaineid. Lase salatil maitsestuda toatemperatuuril vähemalt tunnike. Lisa ülejäänud komponendid ja naudi!