Kõrvitsapüreesupp sulatatud juustuga.Foto: Laura Strandberg
Toiduuudised
13. september 2019, 22:32

RETSEPT | Kõrvitsapüreesupp sulatatud juustuga

Kõrvits on ju väga tervislik ja selle sügisvilja hooaeg täies väes! Valmista lihtsalt valmiv kõrvitsasupp soojendava ingveri ning kreemja Merevaiguga.

Vaja läheb:
1 kg puhastatud ja tükeldatud kõrvitsat
500 ml köögiviljapuljongit
200 g naturaalset Merevaigu sulatatud juustu
2 küüslauguküünt
jupp ingverit
1 sibul
oliiviõli
soola ja pipart
serveerimiseks kõrvitsaseemneõli, röstitud kõrvitsaseemneid ja tüümani

Tee nii: 
1. Haki sibul, ingver ja küüslauk peenelt ning pruunista neid veidi paksupõhjalises potis, kuumas oliiviõlis klaasjaks.
2. Hauta kõrvits puljongis pehmeks. Lisa lõpupoole, kui kõrvits on peaaegu pehme, ka sulatatud juust ja oliiviõlis pruunistatud sibul ning hauta segades veel veidi.
3. Maitsesta soola ja pipraga ning püreeriblenderis, köögikombainis või saumiksriga.
4. Serveeri kohe koos kõrvitsaseemneõli, kõrvitsaseemnete ja tüümianiga!

Nipp: Eriti toeka eine saad kui lisad supile pruunistatud suitsuliha või peekonit ja ciabattaviilud!

Kõrvitsapüreesupp sulatatud juustuga. Foto: Laura Strandberg