Mee ja seesamiseemnetega ahjukala. Foto: Laura Strandberg
Toiduuudised
31. märts 2019, 09:16

RETSEPT | Lihtne ja maitsev! Lõhefilee mee ja seesamiseemnetega

Murrad pead, mida täna õhtuks oma perele õhtusöögiks valmistada? Lihtsalt ja kiiresti valmiv ahjukala viib keele alla. Keeda juurde riisi või pane küpsema ahjukartul ning naudi! 

Kogus: Neljale

Valmistamisaeg: 30 minutit

Vaja läheb: 
700 g lõhefileed
3 sl vedelat mett
1,5 dl seesamiseemneid
1 väiksema sidruni mahl
soola
praadimiseks oliiviõli

 Tee nii: 

Lõika lõhe umbes 3–4 sentimeetri laiusteks tükkideks ja pigista peale veidi sidrunimahla. Raputa peale soola ja määri veidi mett. Paneeri iga tükikest seesamiseemnetes ja pruunista kiirelt mõlemalt poolt kuumal pannil oliiviõlis.

Pane iga tükk eraldi fooliumisse ja küpseta 175kraadises ahjus veel umbes 10–12 minutit, kuni kala on küps.

NIPP! Võid kala ahju pista ka fooliumita, jälgi lihtsalt, et kala üle ei küpseks!