Koostisosad:
pool kilo väikseid kartuleid
2 hakitud küüslauguküünt
1 tl tüümiani
4 sl sulatatud võid
soola
värskelt jahvatatud pipart
1/2 tassi riivitud Parmesani juustu
Valmistamine:
Soojenda ahi 220 kraadini.
Pane kartulid suurde keedupotti, täida veega, kuni kartulid on kaetud ja lisa helde näputäis soola. Lase vesi keema, vähenda veidi kuumust ja keeda kuni kartulid on pehmed, umbes 15 minutit. Nõruta ja lase jahtuda.
Võta suur äärtega küpsetuspaber ja kalla kartulid selle peale. Kalla neile sulatatud võid, küüslauku ja tüümiani. Ja siis võta tugeva põhjaga klaas või suurem purk ning litsu kartulid lapikuks. Puista peale soola ja pipart, seejärel pudista peale riivjuustu.
Küpseta ahjus umbes 25 minutit ehk kuni kartulid hakkavad muutuma krõbedaks ja juust on kuldne. Serveeri soojalt.
Lähemaid juhiseid vaata allolevast videost.
Kommentaarid (0)