Kirjud öögiviljad patta!Foto: Mati Hiis
Piret Parik 3. september 2016 04:00
Kõik me oleme harjunud kollase kartuli, oranži porgandi ja punase peediga.

Kõik me oleme harjunud kollase kartuli, oranži porgandi ja punase peediga.

Kuid peale traditsioonilist värvi köögi- ja puuviljade võib kaubandusest leida ka nende vähe ootamatut värvi lähisugulasi. Kas nad käituvad ka kokates vähe ootamatult?

Saaremaal kasvatab Rautsi talu näiteks valget, kollast ja lillat porgandit, kollast ja triibulist peeti ning sinist kartulit. Müügispetsialist Mari-Liis Tuisk kinnitab, et värviliste porgandite maitse ei erine oluliselt oranžide omast, kuid näiteks valge porgand on mahlasem.

Edasi lugemiseks vali endale sobiv plaan:
Üks artikkel
3,99
Ühe artikli lugemisõigus
Digipakett
1,00/kuu
11 erinevat digiväljaannetÜle 2000 artikli kuusJagamisõigus 4 sõbragaVõida iPhone 12 nutitelefon