Kirjud öögiviljad patta!Foto: Mati Hiis
Toiduuudised
3. september 2016, 04:00

Jäta kollased porgandid krõmpsuks ja sinised kartulid pane potti koos koorega

Kõik me oleme harjunud kollase kartuli, oranži porgandi ja punase peediga.

Kõik me oleme harjunud kollase kartuli, oranži porgandi ja punase peediga.

Kuid peale traditsioonilist värvi köögi- ja puuviljade võib kaubandusest leida ka nende vähe ootamatut värvi lähisugulasi. Kas nad käituvad ka kokates vähe ootamatult?

Saaremaal kasvatab Rautsi talu näiteks valget, kollast ja lillat porgandit, kollast ja triibulist peeti ning sinist kartulit. Müügispetsialist Mari-Liis Tuisk kinnitab, et värviliste porgandite maitse ei erine oluliselt oranžide omast, kuid näiteks valge porgand on mahlasem.

Edasi lugemiseks: