Toiduuudised

Tass kibuvitsateed katab päevase C-vitamiini vajaduse (6)

LISA KOMMENTAAR

Francesco Sinibaldi3. september 2016, 15:32
Morning of pleasure.
There's a
pertinent race
where a young
bird, sometimes,
appears near a
shadow to recall
your intention...
Francesco Sinibaldi
ullike3. september 2016, 10:29
kas siis keetes c vitamiin ei hävi????pidi ju olema nii, et c vitamiin ei talu kuumutamist või kuidas?
Natuke nihu läinud!3. september 2016, 16:15
Oled sa tõesti näinud, et keegi teed keedab? Õige tee "keetmine" on peenike kunst. Keetmise mõttes teed ei keedeta, tee lastakse "tõmmata" teatud temperatuuril mis on teesorditi ja mimesugustel ravimteedel erinev.
Mind segab selles kirjutises hoopis teine asjaolu - kui ma kibuvitsateest päevase c vitamiini koguse kätte saan, nali naljaks aga kas ma pean siis muudest c vitamiini sisaldavatest toiduainetest hoiduma? Kui korralikult toituda siis saame elutegevuseks ja tervise tagamiseks vajalikud ained kenasti kätte. C vitamiini vajaduse rahuldamiseks ei pea tingimata kibuvitsateed lürpima. Paljude vitamiinidega on nii, et nende ületarbimise korral hakkab organism seda eemaldama (tuleb vitamiinirikas kusi) Sedapsi siis, et kui jood iga päev tassi kibuvitsateed ja muidu normaalselt, tervislikult toitud, siis pole sel ühest tassist päevase koguse vitamiini saamisel mittemingit tähtsust, puha tühi töö ja vaimu närimine.
Praktik4. september 2016, 10:10
Siin siiski eksid, kuna kibuvitsa mari erineb oluliselt taimeürtidest, mille puhul piisab tõesti ainult kuumast veest. Et kibuvitsast mingitki maitset ja värvi saada, tuleb seda kahjuks keeta ja ei usu ka mina, et selliselt vitamiinid säiliksid. Targem oleks neid niisama närida.
Isegi, kui sa ei keeda,5. september 2016, 03:06
siis kui su tõmmata laskmise "teatud temperatuur" ületab 50 kraadi C, oled ikka vitamiinidest ilma.