Köögiviljadest saad ahjus valmistada maitsva roa!Foto: Laura Strandberg
Toiduuudised
7. september 2019, 07:52

RETSEPT | Ahjuköögiviljad peekoni ja põldubadega

Köögiviljad peekoni ja põldubadega on lihtne ahjuroog, mida võid valmistada argipäeva õhtuks või miks mitte hoopis nädalavahetusel külalistele.

Vaja läheb (neljale):
250 g keedetud põldube
180 g peekonit 
400 g kartuleid
300 g porgandeid
küpsetamiseks mõeldud oliiviõli
maitserohelist, näiteks tüümiani
soola

Kastmeks:
2 dl hapukoort
1 dl majoneesi
1 küüslauguküüs
maitserohelist
soola-pipart

Tee nii: 
Pane ahi 220 kraadi juurde soojenema. Koori kartulid ja porgandid, lõika kartulid sektoriteks ja porgandid suupärasteks viilakateks. Kuivata köögiviljad köögipaberiga, piserda neile õli ning sega läbi. 
Laota köögiviljad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ühtlase kihina nii, et neid ei peaks väga palju segama. Siiski, kui pealmised hakkavad juba pruunistuma, tõsta alumisi korra või paar ettevaatlikult üles ja küpseta veel veidi, et kõik köögiviljad saaksid kuldse jume.
Kui kartulid-porgandid hakkavad valmis saama, pruunista pannil sibul ja peekon ning lisa lõpupoole ka oad. Sega kokku kaste. Tõsta köögiviljad taldrikule, llisa veidi veidi oa-peekonisegu ja vala kaste peale või tõsta see koos väikese topsikuga ahjuroa kõrvale. Naudi kohe!

Hea nipp! 
Proovi peekoni asemel suitsuliha või serveeri kõrvale seakaelakarbonaadi.