Foto: PantherMedia / Scanpix
Toiduuudised
2. september 2016, 10:42

Ettevaatust! Need teepakid võivad sisaldada pestitsiide! (4)

80% inimestest joob teed vähemalt kord nädalas. Et tee populaarsus kasvab iga aastaga, peab olema kindel, et see jook tervisele ikka ka kasulik on. Kuid hiljaaegu läbi viidud uuring nendib vastupidist.

Kanada uudisteagentuur CBC vahendas nimelt, et kümnest Põhja-Ameerika kõige populaarsemast teest on leitud mürgiseid pestitsiide. See tähendab, et teed ei ole teps mitte tervislikud, sest nendes leiduvad toksiinid on tuntud kantserogeenid ning nende sisaldus mõnedes markides oli lubatud piirnormidest oluliselt kõrgem, kirjutab Healthy Life Tricks.

Mitmed neist teesortidest on paraku ka eestlaste sees armastatud. Sestap olgu siin ära toodud teed, millest pestitsiide leiti:

Twinings - Earl Grey

Tetley - green tea

Lipton – yellow label black tea

Signal – orange pekoe

Uncle Lee’s Legends of China – jasmine green tea

King Cole – orange pekoe

No Name – black tea

Uncle Lee’s Legends of China – green tea

Lipton – pure green tea

Spetsialistid lisavad, et üheksast teest kuues oli pestitsiidide sisaldus alla lubatud piiri. Kolmes oli pestitsiidide hulk aga ohtlikult kõrge.

Näiteks tees Twinings Earl Grey olid keemilised ühendid, mis võivad tekitada peapööritust, lihasnõrkust, hüpotermiat, krampe ja oksendamist.

Tetley green tea sisaldas lisaks eelpoolnimetatud hädasid tekitada võivatele ühenditele ka ainet nimega kloorfenapüür, mis on inimestele eluohtlikult mürgiseks osutunud isegi väikestes annustes.

Uncle Lee’s Legends of China green tea on teadlaste hinnangul aga üks mürgisemaid saadaolevaid rohelisi teesid. See sisaldas kõike, mis eelmised kaks, kuid lisaks ka ainet nimega bifentriin, mida seostatakse tänu põhjalikele uuringutele vähihaiguse põhjustajana.