Foto: PantherMedia / Scanpix
Toiduuudised
19. august 2016, 12:52

Viis viisi, kuidas punane tee on su tervisele kasulik

Kõik räägivad erinevatest teedest, milledest tervislikum tundub olema roheline tee. Kuid punane tee – rooibos – on jäänud ülekohtuselt tähelepanuta.

Rooibos on loomult magusa maitsega punase tooniga tee, milles on ohtralt kasulikke toitaineid kehale, kirjutab Healthy Life Tricks ja toob välja viis viisi, kuidas see on su tervisele kasulik.

1. See on kofeiinivaba. Kui tavaliselt tuleb võidelda kofeiini üledoosiga, siis rooibost juures seda muret pole – see ei tekita sul ei kõrget vererõhku ega unehäireid.

2. See on täis haiguste ennetamiseks tarvilikke antioksüdante. Need aitavad rakkudel võidelda vananemise ja haigustega. Hiljutine uuring näitab, et rooiboses on antioksüdante peaaegu kaks korda rohkem kui rohelises tees.

3. Sel on võimas põletikuvastane toime. Rooiboses sisalduvad ained aitavad võidelda ka põletikega, kinnitab hiljutine uuring.

4. See hoiab luud tugevad. Rooiboses sisalduvad fütotoitained aktiveerivad luukoe arengut, mis on tervete ja tugevate luude jaoks hädavajalik.

5. See aitab võidelda kaalutõusuga. Rooibos on praktiliselt kalorivaba, ehk see on parim rüübe neile, kes soovivad kaalust alla võtta või seda säilitada.  Lisaks tekitab rooibos täiskõhutunnet.